Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održana sjednica Upravnog vijeća Zaklade za gradnju Crkve u Zrinu

Analiza učinjenog u proteklih nekoliko mjeseci i planovi za nadolazeće vrijeme

Analiza učinjenog u proteklih nekoliko mjeseci i planovi za nadolazeće vrijeme

Sjednica Upravnog vijeća Zaklade za gradnju crkve u Zrinu održana je u utorak, 27. listopada u Velikom Kaptolu u Sisku sa svrhom analize učinjenog u proteklih nekoliko mjeseci i planovima za nadolazeće vrijeme.

Na početku zasjedanja ravnatelj Zaklade mons. Marko Cvitkušić pozdravio je biskupa Vladu Košića i sve nazočne članove Upravnog vijeća Zaklade. Osvrt na rad Zaklade u proteklih nekoliko mjeseci iznio je tajnik Vjekoslav Budanec. Izvijestio je što je sve bilo planirano, a što je ostvareno. Bilo je riječi i o poduzetim koracima da se povrati crkvena parcela u Zrinu na kojoj bi trebala biti sagrađena crkva Našašća Sv. Križa. Biskup Vlado se potom osvrnuo na prijedlog arhitekta Davora Salopeka koji za Zrinsko svetište predlaže rekonstrukciji stare zrinske gotičke crkve sa zasebnim tornjem.

Tajnik Zaklade Budanec je u nastavku podnio izvještaj o prikupljenim novčanim sredstvima u proteklom razdoblju, a Damir Borovčak je izvijestio nazočne o kontaktima s osobama koje su preživjele Zrinsku tragediju i njihovim svjedočanstvima koje bi želio objaviti u zasebnoj knjizi.

Na kraju sastanka bilo je riječi o prigodnom predavanju povodom 720. obljetnice prvog pisanog spomena Zrina kao i o terminima obilježavanja stradanja Gvozdanskog i Zrina iduće godine.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.