Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općina Lipovljani obilježila Dan hrvatskih branitelja

Dan branitelja obilježava se drugu godinu zaredom

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranka Lipovljani i Općine Lipovljani, Općina Lipovljani obilježila je Dan hrvatskih branitelja.

U spomen na 13. listopada 1991. godine kada je na nogometnom igralištu Slavonca Lipovljani postrojena Lipovljanska satnija, Općina se drugu godinu za redom svečanim programom prisjeća tih dana.

Zapovjednik tek formirane Lipovljanske satnije bio je Ivan Duda, a zamjenik Ivan Doležal. Buduća 63. bojna 125. brigada HV-a pod zapovjedništvom Dubravka Kraljevca ustrojena je ubrzo, narednih dana.

Na prijedlog UDVDR ogranka Lipovljani, Općinsko vijeće Općine Lipovljani donijelo je odluku da se uz spomen na taj dan, 13. listopad proglasi Danom hrvatskih branitelja Općine Lipovljani. Vesna Nađ, zamjenica ministra branitelja:

 

 

U ime suorganizatora, Općine Lipovljani, načelnik Mario Ribar naglasio je kako je ovaj Dan za Općinu Lipovljani svečani dan. „Obaveza svih nas, i to je najmanje što možemo učiniti jest da se prisjetimo svih branitelja, a pogotovo onih poginulih“, rekao je Ribar:

 

 

Tužan sam kad vas vidim ovdje, a znam da smo razjedinjeni. Nikada razjedinjeniji nego što smo sada. Političke elite sustavno rade da nas razjedine, njima ne odgovara snažan branitelj, ustvrdio je gradonačelnik Novske, Vlado Klasan te pozvao na prijeko potrebno zajedništvo:

 

 

Svečani se program nastavio druženjem na sportskim susretima uz sudjelovanje braniteljskih udruga iz cijele države.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.