Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Otvorena 18. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Ove se godine očekuje više od 20 tisuća posjetitelja

18. po redu Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici otvorena je danas, 8. listopada, svečanim programom. Kestenijada u Kostajnici, koja ove godine umjesto dosadašnja tri, traje četiri dana, postala je nezaobilazno događanje za sve ljubitelje prirode i kestena. Za malu Hrvatsku Kostajnicu, grad od dvije tisuće stanovnika, ovakva manifestacija znači jako puno. Toga je svjesna i direktorica turističkog ureda, Mirjana Lahovsky Žličarić:

 

 

P1100838

 

I ovogodišnji program obiluje koncertima, predstavama, igrama za djecu i brojnim izložbama. Ipak, uvedene su i neke novosti:

 

 

P1100839

 

Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, Tomislav Paunović zadovoljan je ovogodišnjim urodom kestena u kostajničkim šumama. No, zbog vremenskih uvjeta, očekivani broj gostiju manji je od rekordnog prošlogodišnjog:

 

 

P1100830

 

„Iako su ove godine i Grad i Turistička zajednica Hrvatske Kostajnice učinili izniman napor da manifestacija potraje četiri dana, to nije dovoljno. Hrvatska Kostajnica i Kestenijada koja je postala i nacionalni brend mogu puno više“, istaknuo je zamjenik sisačko- moslavačkog župana, Marin Piletić:

 

 

P1100831

 

Savjetnik ministra turizma RH, Ivo Bašić također je naglasio kako ima mjesta za napredak:

 

 

Vrhunac četverodnevnog programa predviđen je u subotu kada će se, između ostalog, održati i predstavljanje projekta Udruge Austrijanaca iz Zagreba, promocija knjige Nikole Tadića „Pećina sjećanja“ te organizirano kupljenje kestena „Biciklom u kestene“.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.