Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Pale cijene benzina i dizela

Cijena litre autoplina se nije mijenjala i na većini postaja prodaje se za 3,97 kuna

Cijene benzina i eurodizela u utorak su pale. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 jeftinija je za 4 lipe i prodaje se u rasponu od 9,07 do 9,10 kuna, ovisno o kompaniji. Spremnik od 50 litara ove vrste goriva tako je jeftiniji dvije kune. Neke postaje, kao što je Plinski centar Zagreb, prodaju eurosuper 95 za manje od 9 kuna (8,96 kuna).

Litra eurodizela također je jeftinija. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju 3 lipe manje nego prošloga tjedna. Cijena eurodizela kreće se između 8,49 i 8,52 kune, ovisno o kompaniji. Cijena litre autoplina u utorak se nije mijenjala i na velikoj većini postaja prodaje se za 3,97 kuna.

Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su kretanja cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i tečaja dolara i kune. Promatra li se kretanje cijene sirove nafte na svjetskim tržištima, u posljednjih tjedan dana je u blagom porastu (kreće se oko 49 dolara za barel). Iako te cijene nemaju nikakav izravni utjecaj na cijene goriva u Hrvatskoj, pokazuju trend. Istodobno, tečaj dolara i kune je početkom ovoga tjedna nešto povoljniji nego prošloga tjedna – iznosi 6,76 kuna za jedan dolar, dok je prošlotjedni prosjek bio oko 6,82 kune za dolar. Budući da ova dva parametra idu suprotnim smjerom, za sada nije moguće predvidjeti što bi moglo biti idućega tjedna.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.