Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Petrinjska kuća zdravlja

Bit će to kuća svih udruga i građana

Bit će to kuća svih udruga i građana

Petrinja je dobila Kuću zdravlja- jedinstven projekt zamišljen kao institucija koja će trajno raditi na promociji zdravlja u zajednici putem javno zdravstvenih akcija, suradnje s udrugama i volonterima, tribina, edukativnih radionica i savjeta stručnjaka. Misao vodilja inicijatora projekta bila je preporuka Svjetske zdravstvene organizacije koja je 21. stoljeće proglasila stoljećem u kojem zdravlje treba biti dostupno svima, pa će tako i Kuća zdravlja djelovati pod motom „Zdravlje za sve“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dr. Marina Kovač, koordinatorica za zdravstvene projekte Grada Petrinje:

Ovdje će se raditi prevencija, ovdje će se voditi briga o unapređenju zdravlja, promovirat će se zdravi stilovi života i sve ono što pomaže održanju dobre zdravstvene slike svakog pojedinaca, uvjerava dr. Kovač.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik Darinko Dumbović otvarajući Kuću nije skrivao uzbuđenje: „Naša Kuća zdravlja je nešto posebno. Kuća mora ispuniti svoj cilj i senzibilizirati javnost. Bit će to kuća svih udruga i svih građana, a bit će otvorena 24 sata“:

Projekti kao što su Socijalni alarm, Volonteri u palijativi, Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici, Zajedno u prvoj pomoći i Posudionica pomagala neki su od već osmišljenih projekata kroz koje će se pokušati obuhvatiti što veći broj ljudi. O nekima od njih, od kojih je jedan dio već u provedbi, više je rekla Radmila Vlak, predsjednicaUdruge „Naš život“:

Odlazak liječniku bi trebao doći tek na kraju.Prva bi trebala biti prevencija, naglašava Vlak:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.