Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Piletić: Sve službe su u stanju pripravnosti

Svi stožeri su alarmirani

U pripravnosti su sve službe u Sisačko-moslavačkoj županiji. Zbog porasta vodostaja rijeke Une na vodomjeru Hrvatska Kostajnica, na kojem je u 11:00 sati zabilježen vodostaj od 373 cm, Hrvatske vode uspostavile su izvanredne mjere obrane od poplava za mali sliv Banovina, dionice 10.20, 22 i 24.

Zbog porasta vodostaja rijeke Sunje na vodostaju Sunja, na kojem je jutros u 08:00 sati zabilježen vodostaj od 209 cm, Hrvatske vode uspostavile su izvanredne mjere obrane od poplava za dionice D.10. 27., 28. i 29. Trenutačno su vodostaji rijeke Kupe u porastu nizvodno od Kamanjana do Siska. Porast vodostaja nastavit će se i tijekom današnjeg dana.

Predsjednik Kriznog stožera Sisačko- moslavačke županije, Marin Piletić uvjeren je kako će službe biti u stanju kvalitetno odgovoriti na i najmanju opasnost.

„Mi u županiji moramo biti pripravni na svaku opasnost, posebice kad su u pitanju poplave. Svi stožeri su alarmirani, a jučer su održani sastanci Stožera za zaštitu i spašavanje grada Siska i Općine Lekenik“, rekao je Piletić:

 


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.