Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Pomoć Pijalovićima u borbi s vodom

U rješavanje problema uključio se i Grad Petrinja

U rješavanje problema uključio se i Grad Petrinja

Dvorište i podrumske prostorije petrinjske obitelj Pijalović u Ulici Katarine Zrinske na broju 17, već godinama, pri svakoj većoj količini oborina, zbog zaobalnih voda iz obližnje Petrinjčice plivaju pod vodom. Ispod kuće Pijalovićevih prolaze i cijevi za gradsku odvodnju koje se protežu do Petrinjčice, no očito su slabo protočne jer oni se stalno bore s vodom.

Na njihov poziv,danas ih je,nakon sastanka Stožera za zaštitu i spašavanje grada Petrinje, posjetio gradonačelnik Darinko Dumbović.

Božo Jančić koji u takvim situacijama priskače u pomoć kćeri i bolesnom zetu, gradonačelniku je ispričao kako su slivne vode u podrumu uspjele podići i beton deblijne desetak centimetara.Vatrogasci, kaže Jančić,dolaze i ispumpavaju vodu, ali voda ne odlazi, a njima su stradali i kuća i strojevi.I tako već tri puta u dvije godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grad je ovaj put Pijalovićima odlučio pomoći, a problem će se pokušati riješiti drenažom.

 

 

„Devastiranu infrastrukturu koja je bila zapostavljena zadnjih pedeset godina moramo promijeniti – promijeniti na ovakav način da ljudima pomognemo, a s druge strane da radimo na EU projektu i da ovakvih stvari više nema“,poručio je petrinjski gradonačelnik.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.