Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Predstavljen projekt „Podrška pri zapošljavanju kroz izvaninstitucionalnu skrb ovisnim članovima obitelji“

Vrijednost projekta je 1.204.765,08 kn

Vrijednost projekta je 1.204.765,08 kn

Projekt „Podrška pri zapošljavanju kroz izvanistitucionalnu skrb o ovisnim članovima obitelji“ predstavljen je danas u petrinjskoj Kući zdravlja. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj je Udruga za razvoj lokalne zajednice „Naš život“. Natječaj na kojemu je pobijedila udruga Naš život raspisan je u skLopu projekta „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza III“, a vrijednost projekta je milijun, 204 tisuće, 765 kuna i 8 lipa od čega je iz Europskog socijalnog fonda osigurano milijun, 193 tisuće, 215 kuna i 8 lipa. Preostali dio sufinancira Grad Petrinja zajedno s dodatnih 10 posto odnosno 120 tisuća kuna koje je pristao uložiti u ovaj projekt. Radmila Vlak, predsjednica udruge Naš Život:

 

 

Tečaj za 30 polaznika je već u tijeku. Oni koji ga uspješno završe dobit će certifikat za njegovatelje čime im se otvara mogućnost izlaska na tržište rada. Iz projekta će se taođer kupiti i 30 jedinica socijalnog alarma što je nadogradnja na trogodišnji program koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih tako da će Tele centar Kuće zdravlja iduće godine imati oko 100, 105 jedinica socijalnog alarma, dodala je Vlak.

Gradonačelnik Darinko Dumbović projekt je nazvao značajnom nadogradnjom sustava socijalne skrbi potrebnog Petrinji i ovom dijelu Banovine:

 

 

Zadovoljstvo mogućnošću da i Dvor sudjeluje u ovakvom projektu izrazio je i načelnik Općine Dvor, Nikola Arbutina:

 

 

Ovakav se projekt u cjelosti uklapa u naš rad i djelovanje, uvjeren je Vlado Muža, načelnik Općine Topusko:

 

 

Od ukupno 28 prijavljenih institucija na natječaj Ministarstva, 23 su udruge, dok ostatak čine Domovi socijalne skrbi. Državne institucije ponekad nisu fleksibilne koliko bi trebale biti i zato je toliko bitna uloga nevladinih udruga u socijalnoj politici, rekla je zamjenica ministrice socijalne politike i mladih, Iva Prpić:

 

 

photo photo (1)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.