Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Predstavljena “Soba čuda”

Projekt je predstavljen povodom početka obilježavanja Dječjeg tjedna

Povodom obilježavanja početka Dječjeg tjedna u Petrinji je jučer predstavljen projekt Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije- „Soba čuda”. Udruga koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom broji oko 120-ero djece i mladih u dobi do 20 godina te im osigurava različite rehabilitacijske sadržaje. Soba čuda zamišljena je kao soba za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju, a s adresom u sisačkoj ulici Frankopanska 5, bit će prva takva soba u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Aleksandra Milković, voditeljica Stručne službe u Udruzi Mala kuća:

 

 

P1100575

 

„Istovremeno s građevinskim radovima, krenuli smo i sa stručnom edukacijom koja će trajati do jeseni iduće godine. Edukacija za terapeuta senzorne terapije nužan je uvjet za uspješnu rehabilitaciju koja se planira provoditi u Sobi čuda“, nastavlja Milković:

 

 

Natali Klarić Pranić, zaposlena kao radni terapeut u Maloj kući pohađa edukaciju u trajanju od godine i pol dana:

 

 

P1100570

 

Problem s kojim se djeca s teškoćama u razvoju suočavaju u svakodnevnom funkcioniranju ljudima je često neshvatljiv:

 

 

P1100563

 

Gradonačelnik Darinko Dumbović tijekom druženja s djecom vrtićke dobi i učenicima s teškoćama u razvoju istaknuo je kako je nebrojeno puta prolazio kroz hrvatske gradove koji su na ulazima imali natpis „Grad- prijatelj djece“ te poželio takav natpis vidjeti i na ulazu u Petrinju:

 

 

Želimo da se u sedam dana Dječjeg tjedna javnost dodatno senzibilizira kako djeca više ne bi bila tema. Sedam dana nije dovoljno, djeca moraju imati našu maksimalnu pažnju 365 dana, naglasio je gradonačelnik Dumbović.

 

P1100577

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.