Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Predstavljen projekt Veteranskog centra u Petrinji

Vrijednost Centra, financiranog sredstvima Europske unije je 5 milijuna eura

Projekt uspostave Veteranskog centra u Petrinji predstavljen je u Maloj dvorani Hrvatskog doma Petrinja. Za četiri projekta veteranskih centara- u Petrinji, Daruvaru, Šibeniku i Sinju koji se realiziraju u organizaciji Ministarstva branitelja i Grada Petrinje iz fondova Europske unije osigurano je 20 milijuna eura. Vrijednost petrinjskog Centra je 5 milijuna eura.

Veteranski centri osmišljeni su kao ustanove koje postavljaju standard kvalitete u pružanju sveobuhvatne skrbi hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelj te civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Prelazimo na novu razinu brige za branitelje, prestajemo sa žaljenjem odavati poštovanje braniteljima, sada ćemo se okrenuti budućnosti i ovo neće biti klasični starački dom, već jedno prestižno mjesto prepuno sadržaja, najavio je ministar branitelja Predrag Matić:

 

 

P1100628

 

Radovi bi trebali započeti krajem sljedeće godine, otkrio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

 

 

P1100659

 

Cilj ovog projekta je poboljšati učinkovitost i efikasnost sustava pružanjem psihosocijalne i ekonomske pomoći braniteljima, a u budućem veteranskom centru koji će se prostirati na oko 4000 četvornih metara bivše vojarne Zrin bit će zaposleno 30 radnika.

Ministar Matić je također najavio kako bi, prema planovima Ministarstva, svaka županija u budućnosti trebala imati jedan ovakav veteranski centar.

P1100674

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.