Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Proslava povodom Dana Učiteljskog fakulteta

Petrinja je od 1862. godine grad učitelja i grad kojem je znanje na prvom mjestu

Povodom proslave Dana Učiteljskog fakulteta i Svjetskog dana učitelja, u ponedjeljak, 5. listopada, održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća Sveučilišta u Zagrebu, Učiteljskog fakulteta – odsjeka u Petrinji.

Predstavljen je Dekanski kolegij fakulteta i dodijeljene su Dekanove nagrade najboljim studentima i zaposlenicima. Studenti fakulteta tom su prigodom izveli zanimljiv kulturno-umjetnički program. Sjednici su prisustvovali ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras te brojni učitelji, nastavnici, studenti i umirovljenici Učiteljskoga fakulteta.

Rektor profesor Boras rekao je kako su učitelji temelj obrazovanja i sve počinje u osnovnim školama:

 

 

Ministar Mornar ovim povodom je čestitao učiteljima njihov dan i rekao kako će vlada u sljedećem mandatu raditi na poboljšanju njihova statusa:

 

 

Župan sisačko moslavački, Ivo Žinić naglasio da je odgoj mladih i obrazovanje kadra koji se brine o njima, ključno za županiju i cijelu Republiku Hrvatsku te upozorio na decentralizaciju:

 

 

Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović rekao je kako je Petrinja od 1862. godine grad učitelja i kojem je znanje na prvom mjestu:

 

 

P1100601 P1100607

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.