- 5 žumanjaka
- 5 bjelanjaka
- 120g šećera
- 120g kuhanog, propasiranog kestena
- 2 ravne žlice kakaoa
- 1 žlica brašna
- 1 žlica ruma
Nadjev:
- 100g šećera u prahu
- 100g margarina
- 250-300g kesten pirea
- 1 žlica ruma
- Čokoladna glazura:
- 100gčokolade za kuhanje+1žličica margarina
Žumanjke i šećer pjenasto izlupati, dodati kesten, brašno,kakao , rum i na kraju snijeg od bjelanjaka.Na široki lim staviti papir za pečenje izliti i poravnati smjesu i peći na 180 stupnjeva oko 25min. Topli biskvit odmah zarolati i prekriti krpom.
Za nadjev: Pjenasto izraditi šećer u prahu i margarin, dodati kesten pire i rum. Ohlađen biskvit premazati nadjevom zarolati i preliti čoko glazurom, koja se dobiva otapanjem čokolade za kuhanje na pari uz dodatak margarina.
Oznake:
You must be logged in to post a comment Login