Ostalo

Rolada od kestena

Ususret Kestenijadi

  • 5 žumanjaka
  • 5 bjelanjaka
  • 120g šećera
  • 120g kuhanog, propasiranog kestena
  • 2 ravne žlice kakaoa
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica ruma

 

Nadjev:

  • 100g šećera u prahu
  • 100g margarina
  • 250-300g kesten pirea
  • 1 žlica ruma
  • Čokoladna glazura:
  • 100gčokolade za kuhanje+1žličica margarina

 

Žumanjke i šećer pjenasto izlupati, dodati kesten, brašno,kakao , rum i na kraju snijeg od bjelanjaka.Na široki lim staviti  papir za pečenje izliti i poravnati smjesu i peći na 180 stupnjeva oko 25min. Topli biskvit odmah zarolati i prekriti krpom.

Za nadjev: Pjenasto izraditi šećer u prahu i margarin, dodati kesten pire i rum. Ohlađen biskvit premazati nadjevom zarolati i preliti čoko glazurom, koja se dobiva otapanjem čokolade za kuhanje na pari uz dodatak margarina.


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version