Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Ruski veleposlanik u posjetu Sisku : Otvaraju se nove mogućnosti suradnje

Niz je projekata koji mogu biti ostvareni kroz međunarodnu suradnju

Niz je projekata koji mogu biti ostvareni kroz međunarodnu suradnju

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa suradnicima danas je domaćin veleposlaniku  Ruske federacije u Republici Hrvatskoj,  dr. Anvaru Sarvaroviču Azimovu. On je sa suradnicima u posjetu županiji, gdje je nakon radnog sastanka u sjedištu Županije u Sisku u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Sisak razgovarao s našim gospodarstvenicima. Niz je projekata koji mogu biti ostvareni kroz međunarodnu suradnju, a jedna od svakako važnih i značajnih je i ona sa Ruskom federacijom, rekao je danas sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, podsjećajući kako naša županija stranim ulagačima ima što ponuditi:

 

 

Značajan u razvoju turizma na ovim prostorima je i Park prirode Lonjsko polje , najznačajnije močvarno stanište u Europi. Župan Žinić podsjeća i da je grad Sisak bio jedan od najznačajnijih industrijskih gradova na ovim prostorima, a upravo Sisak, i kao sjedište županije posjetio je Azimov:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Došao sam s najboljim namjerama i osjećajima, rekao je veleposlanik Ruske federacije u Hrvatskoj dr. Anvar Sarvarovič Azimov:

 

 

Brojne su mogućnosti suradnje i vjerujem kako ćemo raditi zajedno na brojnim projektima:

 

 

Azimov vjeruje u dobre odnose Hrvatske i Rusije:

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Zajedničkim radom i naporom možemo napraviti puno, podsjećam kako Rusi nikada ne zaboravljaju svoje prijatelje, ističe Azimov.

Trgovinska razmjena je oko 2 milijarde dolara, u našoj državi, kaže Azimov, visoko su cijenjeni proizvodi vaše farmaceutske industrije, tekstilne i industrije kože, volimo vaše voće – jabuke i mandarine, a posebno ribu:

 

 

Veleposlanik sa suradnicima u pratnji župana i suradnika obiša je i Termolektranu Sisak gdje se susreo s predstavnicima tvrtke iz Ruske federacije koja izvodi radove na gradnji Trećeg bloka Termoelektrane.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.