Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Šampita

Gotov kolač ostavite na hladnome, ali ne u hladnjaku kako se sirup ne bi počeo odvajati

  • 4 bjelanjka
  • 1 dl vode
  • 25 dag šećera
  • par kapi limunovog soka
  • 25 dag lisnatog tijesta
  • šećer u prahu

Zakuhajte sirup od šećera, vode i par kapi limunovog soka. Kuhajte toliko dugo dok kapljica vrućeg sirupa ubačena u ledenu vodu ne stvori mekanu kuglicu

Dok se sirup kuha, istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Imajte na umu da ćete u njega dolijevati vrući sirup, pa neka posuda bude dovoljno velika i od materijala koji podnosi višu temperaturu.

U čvrsti snijeg polako ulijevajte vrući sirup i miksajte da krema bude glatka i sjajna.

Lisnato tijesto tanko razvaljajte i podijelite u dva jednaka dijela veličine kalupa oko 30×20 cm. Jedan dio tijesta izbockajte vilicom i pecite na okrenutom kalupu oko 10 minuta na 200°C da lagano porumeni. Drugi dio tijesta stavite na papir za pečenje i razrežite na jednake četverokute, pa jednako pecite. Stavite na stranu do daljnje upotrebe.

Cijelu koru stavite na dno kalupa obloženog papirom. Na njega nanesite u debelom sloju kremu od bjelanjaka. Ravnomjerno poravnajte.

Na poravnanu površinu kreme poslažite koru izrezanu na pravokutnike. Krajevima papira kojim ste obložili kalup poravnajte kremu s bočnih strana.

Gotov kolač ostavite na hladnome, ali ne u hladnjaku kako se sirup ne bi počeo odvajati.

Prije samog posluživanja oštrim nožem izrežite šampite prema već izrezanim korama i pospite šećerom u prahu. Po želji, možete skuhati još malo sirupa s dodatkom limunovog soka i ohladiti ga, te staviti na tanjurić žlicu-dvije ispod šampite.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.