Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisački sindikati pozivaju gradonačelnicu na kolektivno pregovaranje

„Ne tražimo više od onog što nam pripada, tražimo ono što zaslužujemo“

„Ne tražimo više od onog što nam pripada, tražimo ono što zaslužujemo“

Sindikalni povjerenici trgovačkih društava kojima je osnivač Grad Sisak održali su danas konferenciju za novinare na temu „Socijalni dijalog u Gradu Sisku i trgovačkim društvima“. Poanta je, kažu sindikalci, što tog dijaloga vezanog za pregovore o kolektivnim ugovorima između Grada i sindikata, zapravo nema.

SINDIKATI 3

 

Nikola Badovinac, regionalni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske podsjeća kako su kolektivni ugovori u sisačkim gradskim trgovačkim društvima prestali važiti 1.siječnja prošle godine,a pokušaj pregovaranja o novima u međuvremenu nije uspio.

 

 

Gradonačelnica im je, kaže Badovinac odgovorila tek 15. rujna dopisom u kojem poručuje…

 

Odgovor gradonačelnice pisan 15. rujna, sindikati su primili 21. rujna.Nakon toga su, kaže Badovinac , sindikati 28. rujna uputili dopis gradonačelnici s inicijativom za kolektivno pregovaranje, no do danas, nikakav odgovor nisu dobili.

 

 

„To građane grada Siska ne bi stajalo ništa.Mi ne zahtijevamo nikakve stvari koje bi išle prema povećanju cijena usluga trgovačkih društava u Sisku.Ipak ,odgovor s druge strane nemamo.Želimo imati korektne i dobre odnose i želimo imati grad Sisak s koletivnim ugovorima kao što je to i u ostalim gradovima u Republici Hrvatskoj“, zaključio je Badovinac.

 

SINDIKATI 4

 

Županijska povjerenica Samostalnih sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Antonija Petrović Mutavdžija osvrnula se na stanje u Sisačkom vodovodu.Istekom kolektivnog ugovora, kaže, u tvrtki su krenule nove sistematizacije.Desetak ljudi dobilo je otkaze, iako je potreba za njihovim radnim mjestima i dalje postojala.Na ta ista radna mjesta, u ovoj je godini zaposleno novih četvero ljudi, po političkom ključu, kaže Petrović Mutavdžija.

 

 

SINDKATI 6

 

Leon Juzbašić ,sindikalni povjerenik u Gradskim grobljima Sisak, izvijestio je o situaciji u tom gradskom trgovačkom društvu:

 

 

Radnike stoga, kaže Juzbašić, moraju posuđivati iz drugih trgovačkih društava.Upozorava i na nepoštivanje Zakona o zaštiti na radu – od dizanja velikih tereta, loše zaštitne opreme, izloženosti hladnoći do nemogućnosti tuširanja nakon kopanja.

 

SINDIKATI 5

Mario Balaić, sindikalni povjerenik u Gradskoj tržnici Sisak na kraju je uputio poziv direktorima gradskih trgovačkih društava da oni sjednu i razgovaraju sa sindikatima:

 

 

„Ne tražimo više od onog što nam pripada, tražimo ono što zaslužujemo“, poručili s s današnje pressice sisački sindikalci.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.