Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Tribina o stipendiranju u organizaciji Savjeta mladih Grada Novske

Prijave za dodjelu stipendija dostavljaju se do 20. listopada 2015. godine

Savjet mladih Grada Novske u suradnji s Gradskom upravom održao je tribinu o stipendiranju u petak, 2. listopada u prostoru velike Gradske vijećnice.

Tribinu je vodila Sonja Marohnić-Horvat, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, pravne poslove i javnu nabavu. Tribini je također ispred Gradske uprave nazočila Karolina Šimičić – Crnojević, viši stručni suradnik za društene djelatnosti, pravne poslove i javnu nabavu.

Ispred Savjeta mladih Grada Novske nazočne je pozdravio predsjednik Ernest Ciprijanović koji je i  otvorio Tribinu. Pročelnica Sonja Marohnić- Horvat je na samom početku objasnila tko sve ima pravo na studentsku stipendiju i pravo na učeničku stipendiju, te koji studenti i učenici ne mogu ostvariti to pravo. Ujedno je napomenula i koja je dokumentacija potrebna za ostvarivanje prava na stipendiju.

Dodijeljena učenička stipendija je nepovratna uz uvjet da je učenik redovno upisao viši razred, odnosno maturirao ako se radi o učeniku završnog razreda srednje škole, te ako je dostavio svjedodžbu ili potvrdu o upisu u viši razred najkasnije do 30. rujna tekuće godine.


tribina2


Dodijeljena studentska stipendija je nepovratna uz kumulativno ispunjenje sljedećih uvjeta i to:
– da je redovno upisao višu godinu te dostavio potvrdu o upisu najkasnije do 30. studenoga tekuće godine
– da je dostavio kopiju diplome ili potvrdu o završetku apsolventskog staža jedne godine
– da nakon završetka studija radi na području Grada Novske najmanje onoliko koliko vremena je primao stipendiju
– da je izvršio sve obveze regulirane ugovorom.

O visini učeničkih i studentskih stipendija govorila je Karolina Šimičić-Crnojević te istaknula da visina učeničke stipendije u školskoj godini 2015/2016. iznosi 320,00  kuna mjesečno dok visina studentske stipendije u akademskoj godini 2015/2016. iznosi 560,00 kuna mjesečno.

Sonja Marohnić-Horvat je detaljno i vrlo uspješno objasnila svim nazočnima uvjete stipendiranja, te napomenula kako sve potrebne prijave i odluke imaju na web stranici Grada Novske, a svi zainteresirani za stipendije ukoliko imaju još nekih nejasnoća mogu se  obratiti svakim radnim danom u Gradsku upravu.

Prijave za dodjelu stipendija dostavljaju se do 20. listopada 2015. godine  na adresu: Grad Novska, Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, s naznakom “Javni poziv za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola” ili “Javni poziv za dodjelu stipendija studentima”.

Prijave zaprimljene izvan roka neće se uzeti u razmatranje.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.