Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Peckom u rad pušteno postrojenje za ultrafiltraciju vode

Investicija vrijedna više od 4 milijuna kuna

Investicija vrijedna više od 4 milijuna kuna

Na vrelištu, kod stare strojarne u Peckom kod Petrinje danas je svečano pušteno u rad postrojenje za ultrafiltraciju pitke vode.

P1110457

 

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović na svečanosti otvaranja je rekao:

 

 

„Prostor u kojem se danas nalazimo predstavlja prije svega hrvatske vrijednosti, a to su prirodna bogatstva i ljepote, među kojima je voda jedno od najvažnijih bogatstava.Naša voda je među najkvalitetnijima u Hrvatskoj.Moramo taj resurs zaštititi i reći snažno ne nukelarnom otpadu na ovom prostoru“, rekao je Dumbović.

Govoreći o postrojenju za ultrafiltraciju pitke vode, napomenuo je kako je Petrinja jedina u Hrvatskoj sama financirala ovakvo postrojenje.

 

 

Investicija u ovo postrojenje „teška“ je više od četiri milijuna kuna.Uz agregate i ostale sadržaje, iznos se približava cifri od šest milijuna“, ističe Dumbović.

 

 

„Grad Petrinja će imati svoju vodu 1/1, dakle postat ćemo u tom smislu samostalni, neovisni“, dodao je petrinjski gradonačelnik, najavivši i projekt pročistača i odvodnje:

 

 

P1110462

O predradnjama za pokretanje postrojenja govorio je direktor Privrede Zlatko Medved.

 

P1110466

 

U tijeku je i bušenje novog bunara kako bi se povećao kapacitet vode, kaže Medved.

 

 

U Peckom je danas bio i Radimir Čačić, bivši ministar gospodarstva.

„Voda je prva pretpostavka i to po cijeni koju građani mogu izdržati, a cijena kojom se ovdje ušlo u investiciju u odnosu na cijenu koju su građani Petrinje plaćali do sada, pokazuje da u okviru dvije, najviše tri godine, ova investicija je kompletno pokrivena. Dakle, to rješenje je prvorazredna tehnologija, u hrvatskim razmjerima apsolutno avangardna tehnologija, između tri i četiri puta jeftinija i otprilike višestruko kvalitetnija u konačnom rezultatu”, rekao je Čačić.

Dodajmo kako su danas u Petrinji otvorene i nove prostorije Ureda poduzeća Privreda za pripremu i provedbu EU projekata čiji će se rad  kroz 28 mjeseci financirati sredstvima Europske unije u iznosu od 11 milijuna kuna.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.