Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Velika akcija Zaklade Ana Rukavina u Sisku

Utorak, 6. listopada u Crvenom križu Sisak, od 13 do 16 sati

Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak organizira u utorak, 6. listopada 2015. akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati u prostoru sisačkog Crvenog križa, u ulici kralja Tomislava 18, od 13 do 16 sati.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik, te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Iz Zaklade poručuju kako svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Naime, svatko tko se upiše, može postati potencijalnim spasiteljem nečijeg života jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije, te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Siščani se pozivaju na što veći odaziv jer svaki novi potencijalni darivatelj povećava šanse za ozdravljenje oboljelima.

Napomene za potencijalne darivatelje

1) darivatelji mogu biti zdrave osobe koje imaju 18 godina do 39 godina i 364 dana,znači dan prije 40. Rođendana se još možete upisati.
2) smijete biti prehlađeni, trošiti antibiotike, ili imati neku drugu prolaznu tegobu,to ne smeta
3) smijete trošiti i lijekove za tlak ili neke analgetike
4) ne mogu se upisati trudnice ili dojilje
5) za više informacija posjetite web stranicu KBC Rebro ili nazovite Registar na telefonski broj: 01/ 2376292

Važna napomena je da zdrav čovjek ima koštane srži za 2 života, a i ono malo što se uzme se regenerira, dakle nema štete samo možete pomoći spasiti nečiji život.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.