Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Više od 800 učenika sudjeluje u programu “Univerzalna sportska škola”

Projekt se provodi već osmu godinu

Projekt se provodi već osmu godinu

Ugovori o univerzalnoj sportskoj školi potpisani su danas između voditelja/voditeljica programa i Školskog sportskog saveza Sisačko- moslavačke županije. Program pod nazivom Univerzalna sprtska škola namijenjen je djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole, a sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta- fizičkog, kreativnog, emotivnog i kognitivnog.

Oko 800 djece u dobi od 6 do 10 godina na treninzima u trajanju od 45 minuta dva puta tjedno imat će priliku optimalno razviti svoje motoričke potencijale. Iako su motorički sadržaji izabrani u skladu s mogućnostima djece u toj dobi, program Univerzalne sportske škole predstavlja temelj za stvaranje budućih vrhunskih sportaša.

Inicijator i pokretač ovog programa koji se provodi u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom je Školski sportski savez Sisačko- moslavačke županije. Predsjednik Saveza, prof. Nikica Perković:

 

 

P1100915

 

Hrvoje Čustonja, tajnik Hrvatskog školskog športskog saveza program je nazvao najvažnijim projektom koji Savez trenutno provodi:

 

 

O programu koji se već osmu godinu provodi u Sisačko- moslavačkoj županiji pohvalno se izrazio i zamjenik sisačko- moslavačkog župana, Marin Piletić:

 

 

 

P1100918

 

Program je za polaznike potpuno besplatan, a vode ga isključivo profesori tjelesne i zdravstvene kulture. Na kraju školske godine djeca uključena u program na završnoj će priredbi prikazati vještine i aktivnosti naučene tijekom programa.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.