Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Zajedno možemo više”

U utorak, 06. listopada stručni skup i okrugli stol o obiteljskom nasilju i nasilju nad ženama

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Ženska soba – Centar za seksualna prava zajedno s Centrom za žene Adela iz Siska organizira stručni skup i okrugli stol posvećen problemu nasilja u obitelji i nasilja nad ženama koji će se održati u Sisku, 6. listopada 2015. od 11.00 do 13.00 sati u prostorijama Hotela Panonija. Organizatori naglašavaju da je cilj okruglog stola okupiti stručnjake, ali i građane koji se žele informirati i educirati o mogućnostima prevencije i podrške ukoliko su žrtve nasilja.

„Želja nam je nakon uvodnih predavanja, sve okupljene sudionike potaknuti  na javni dijalog o konceptu i važnosti obiteljske kohezivnosti, zakonskoj regulativi, ulozi institucija i međusektorskoj suradnji u sprječavanju obiteljskog nasilja. Kroz poticanje suradnje organizacija civilnog društva, javnih službi i lokalnih vlasti u planiranju i pružanju što kvalitetnijih socijalnih usluga unutar zajednice, ovim okruglim stolom, ali i cjelokupnom projektom Zajedno možemo više možemo doprinijeti povećanju kapaciteta za snažniji i uspješniji odgovor cijele zajednice na fenomen obiteljskog nasilja“, ističe Lana Petö Kujundžić, predsjednica  Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i jedna od sudionica predstojećeg okruglog stola.

Okrugli stol se organizira u okviru projekta „Zajedno možemo više!„ koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za žene Adela (Sisak), Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava (Slavonski Brod), Hrvatskom udrugom socijalnih radnika i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež. Projekt je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge vlade RH.

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež poziva građanke i građane Siska i Sisačko-moslavačke županije te također i stručnjakinje i stručnjake iz područja prava, socijalnog rada, psihologije, te također i predstavnice i predstavnike nevladinih organizacija da se pridruže skupu a dodatne informacije mogu dobiti putem e maila na: uszm@uszm.hr

 

 

PLAN I PROGRAM OKRUGLOG STOLA

 

 Datum održavanja: 06. listopada, 2015. od 11.00 do 13.00 sati

Mjesto održavanja: Hotel Panonija, Sisak

 

Moderatorica: Lana Petö Kujundžić

 

Program:

 

 

11.00 -11.15               Ženska soba- Centar za seksualna prava, Zagreb

                                   “Predstavljanje projekta Zajedno možemo više”

 

11.15 -11.30               Centar za žene Adela, Sisak

“Analiza stanja socijalnih usluga u Sisačko – molsavačkoj   županiji”

 

11.30-11.45                Hrvatska udruga socijalnih radnika, Zagreb

                                   „Integrativni i interdisciplinarni pristup suzbijanja nasilja-

Iskustva i izazovi za socijalni rad“

 

11.45-12.00                Centar za socijalnu skrb, Sisak,

„Uloga Centra za socijalnu skrb u suzbijanju obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama u zajednici“

 

12.00-12.15                Davorka Lalić Lukač, Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež

                                    “Kaznenopravna zaštita djece”

           

12.15-12.45                Rasprava

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.