Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Željko Bebek najavio koncertnu turneju

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinkog sve posjetitelje očekuje vrhunski glazbeni spektakl

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinkog sve posjetitelje očekuje vrhunski glazbeni spektakl

Predstavnici medija i kolege glazbenici proveli su ugodno poslijepodne na druženju sa Željkom Bebekom. Povod za okupljanje bila su predstojeća četiri velika koncerta u glavnim gradovima Hrvatske, Srbije, BIH i Slovenije.

Svojevrsni uvod u ovu mini turneju bio je koncert na Lokrumu održan 30. kolovoza ove godine na kojem je Bebek nastupio uz simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića, tamburaški orkestar iz Varaždina te svoj prateći bend. Na tom koncertu Željko Bebek je pokazao svu raskoš svoje 40 godina bogate glazbene karijere, a pjesmama iz njegovog djelovanja u grupi Bijelo Dugme uspio je rasplesati publiku.

Ništa manje ne očekuje se ni od zagrebačkog koncerta kojim će započeti turneja i to 2. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nakon Zagreba slijede koncerti u Beogradu 4. studenog, Sarajevu 27. studenog i Ljubljani 1. prosinca. Organizator i producent koncerta Tomislav Kašljević osvrnuo se na uspješan koncert na Lokrumu i zahtjevnost takvog projekta na otvorenom, a jednak uspjeh očekuje i od nadolazećih koncerta.


noname


Glazbeni producent Branimir Mihaljević i jedan od sudionika samog projekta već dugo godina surađuje s Bebekom, a ono što ga uvijek ponovo iznenadi je Bebekova odlična forma i sve bolji glas. Upravo je to dokazao i sam Željko Bebek koji je pred okupljenima uz pratnju back vokala i klavijaturista otpjevao pjesme “Laku noć svirači”, “Oprosti što te volim” i “Loše vino”.

Navikao sam pjevati uz pratnju svog odličnog benda, ali okrugla obljetnica je zahtijevala nešto posebniji ugođaj, a nastupiti s toliko glazbenika na pozornici je izazov. I prije sam surađivao s tamburaškim orkestrom Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, a njihov spoj sa simfoničarima i cijeli ugođaj koji s pozornice prenosimo na publiku mi je kao ostvarenje dugogodišnjeg sna“, rekao je Bebek.

Koncert Željko Bebek i simfonijski & tamburaški orkestar kruna je karijere ove živuće legende koji je već 40 godina u samom vrhu glazbenog svijeta. U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinkog sve posjetitelje očekuje vrhunski glazbeni spektakl.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.