Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Borisu Mesariću još jedan mandat na čelu Gospodarskog vijeća

Održana konstituirajuća sjednica GV HGK Županijske komore Sisak

Održana konstituirajuća sjednica GV HGK Županijske komore Sisak

Boris Mesarić ponovno je izabran za predsjednika Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore.Jednoglasno je to odlučilo 12 prisutnih od 14 članova ovog tijela na konstituirajućoj sjednici održanoj danas u prostorijama HGK- Županijske komore Sisak.Za Mesarićeva zamjenika ponovno je izabran Miljenko Rospaher iz petrinjskog Gavrilovića.

Podsjećamo,prema članku 43. Statuta Hrvatske gospodarske komore Gospodarsko vijeće razmatra,rješava ili pokreće pitanja od interesa za gospodarstvo na području županijske ili regionalne komore.

Dosadašnjem sastavu i predsjedniku Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak četverogodišnji mandat je istekao, pa je prema Statutu 5.studenog 2015. održano Izborno tijelo na kojem je u Gospodarsko vijeće izabrano 14 novih članova iz redova najznačajnijih predstavnika gospodarstva Sisačko-moslavačke županije.O provedenom izboru, izvještaj je podnesen na današnjoj konstituirajućoj sjednici, nakon čega se pristupilo izboru novog predsjednika i zamjenika, u ovom slučaju, kako je pokazalo glasovanje, reizboru dosadašnjih obnašatelja ovih dužnosti.


P1110804


Boris Mesarić, koji je za predsjednika Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak izabran na još jedan četverogodišnji mandat zahvalio je na ukazanom povjerenju te se osvrnuo na najvažnije zadatke koji su pred Gospodarskim vijećem u predstojećem mandatu.Među najvažnijim stvarima stvari kojima se ovo tijelo treba pozabaviti su poduzetnici i poduzetništvo, kaže novi/stari predsjednik Gospodarskog vijeća:



Promocija hrvatske proizvodnje na inozemnim tržištima, intenziviranje dijaloga s izvršnom vlasti koja predlaže propise i zakone te pomoć gospodarstvenicima organiziranjem edukacija, također su zadaće kojima će se u ovom mandatu posvetiti Gospodarsko vijeće, kazao je Mesarić, koji još jednom ističe ulogu HGK, županijskih komora i njihovih gospodarskih vijeća:



Dodajmo kako je na današnjoj konstituirajućoj sjednici jednoglasno usvojen i Plan rada Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak za 2016. godinu.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.