Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Smanjuje se broj županijskih Upravnih odjela

Cilj je ušteda i učinkovitiji rad stručnih službi

Cilj je ušteda i učinkovitiji rad stručnih službi

Na sjednici županijske skupštine danas je većinom od 29 glasova za, 6 protiv i 2 suzdržana izglasana Odluka o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Sisačko – moslavačke županije. Mini reforma županijske uprave, kako ju je nazvao župan Žinić, trebala bi rezultirati uštedama, ali i učinkovitijim obavljanjem stručnih i upravnih poslova.

Umjesto sadašnjih deset predlaže se ustrojavanje osam upravnih tijela. Tako je predviđeno spajanje Upravnog odjela za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam i Upravnog odjela za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima u jedno upravno tijelo – Upravni odjel za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove Europske unije. Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode spojit će se u novi Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ustrojavanjem novog Upravnog odjela za proračun, financije, javnu nabavu i imovinu dobit ćemo kvalitetniju javnu nabavu koja će odsad biti centralizirana i vjerujem da će to rezultirati racionalnijim korištenjem određenih sredstava, nastavio je Žinić.

 

 

Svoju suglasnost na ovu odluku o upravnom preustroju dao je i Sindikat službenika i namještenika u upravnim tijelima Sisačko- moslavačke županije kao i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

Oporbeni SDP-ovac Zdenko Vahovec odbio je ovakav prijedlog župana s tvrdnjom da se radi o političkom kadroviranju te s pitanjem zašto do novog ustroja nije došlo do još na početku mandata.

HSP-ovac Pejo Trgovčević naglasio je kako u njegovoj stranci nemaju ništa protiv predloženih promjena, ali samo ukoliko se prihvate prijedlozi o nadopuni nove upravne strukture s Odjelom i za turizam.

Župan Žinić odbacio je ove tvrdnje te još jednom istaknuo:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ovoga trenutka Županija zapošljava 107 ljudi što je preveliki broj. Neke župnaije sličnog tipa imaju puno manje ljudi, ali se radi o tome da istovremeno ima i 30% manje i 30% više ljudi, zaključio je Žinić:

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.