Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Čovječe ne ljuti se – uživo!

Projekt Novog svijeta

Projekt Novog svijeta

Ovogodišnji projekt Čovječe ne ljuti se – uživo!, kao i svi prethodni, završnicu je imao upravo na Međunarodni dan tolerancije, 16. studenoga…

IMG_3878

Većinom svojih programa, pa tako i ovim, Udruga za djecu i mlade Novi svijet na svoj način promiče toleranciju. Kako svaki projektni ciklus ima novu notu, tako ju je imao i ovaj …bio je  ponešto drugačiji od prethodnih.

Ove smo školske godine prvi puta Čovječe, ne ljuti se – uživo! u jednom projektu zaigrali u četiri osnovne škole Sisačko – moslavačke županije (1. osnovna škola Petrinja, Osnovna škola Glina, Osnovna škola Gvozd, Vrginmost i Osnovna škola Komarevo). Sve one nalaze se na području posebne državne skrbi, gdje je programska problematika, uslijed složene socio – ekonomske strukture, izuzetno osjetljiva. Izazov je time bio veći, a naša motivacija jača; Temeljito smo se pripremili i krenuli – rekla nam je  Lidija Tomljenović-Kovačić, predsjednica Udruge.

– Kao prvu novost, uveli smo konzultacijske prezentacije za razrednike u kojima smo pojasnili smisao našeg projekta te ih zamolili da svoje učenike putem školskih satova građanskog odgoja pripreme za sudjelovanje u samoj igri.

IMG_3578

Rezultat je bio više nego zadovoljavajući; Uz veliku motivaciju, svi sudionici, osim mudrog pristupa osnovnom, poznatom konceptu ove popularne igre, pokazali su i zavidnu razinu znanja iz područja tolerancije kao i vještinu i umijeće pri savladavanju malih sportskih i glazbenih zadataka.

IMG_3364

– Osim što smo se dobro zabavili i ponešto novo naučili, uvjereni smo da smo nakon zajedničkog druženja u ovom projektu svi zajedno i mrvicu tolerantniji, zaključuje Tomljenović-Kovačić.

IMG_4308

Projekt Čovječe ne ljuti se – uživo! (jesen 2015.) novčano su potpomogli Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH i Grad Sisak.

IMG_4696

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.