Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Gorivo najskuplje u posljednjih mjesec dana

Drugi tjedan zaredom rastu cijene goriva

Drugi tjedan zaredom rastu cijene goriva

Drugi tjedan zaredom rastu cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je skuplja za 6 i 9 lipa te sada se prodaje u rasponu od 9,10 do 9,14 kuna, ovisno o kompaniji i svi imaju različite cijene. Ovo je ujedno i najviša cijena benzina u posljednjih mjesec dana. Spremnik od 50 litara tako je u posljednja dva tjedna poskupio za 10,5 kuna.

Litra eurodizela u utorak je poskupila za 10 lipa. Litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 8,50 do 8,53 kune, ovisno o kompaniji, a što je i najviša cijena u posljednjih mjesec dana. U posljednja dva tjedna spremnik od 50 litara eurodizela poskupio je ukupno 9 kuna.

Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo budući da je ova vrsta goriva najskuplja od sredine listopada. Cijena litre autoplina u utorak je porasla za oko 10 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 4,09 kuna.

Skuplje gorivo u Hrvatskoj posljedica je rasta cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi za 0,2 do 2,65 posto u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni za oko 0,4 posto. No, u utorak je tečaj dolara preskočio razinu od 7 kuna i najviši je od kraja srpnja što bi ukoliko se nastavi taj trend, mogao snažnije utjecati na cijene goriva idućega tjedna.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.