Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

„Grofica Marica“ razveselila Petrinjce

Nastup Opere b.b. u sklopu Dana PUO Hrvatski dom Petrinja

Nastup Opere b.b. u sklopu Dana PUO Hrvatski dom Petrinja

U sklopu višednevnog programa kojim se od 23. do 28.studenog u Petrinji obilježavaju Dani Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja, sinoć je u prepunoj Maloj dvorani Hrvatskog doma održana tribina o novim ovisnostima.

Na tribini koju je organiziralo Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj o novim ovisnostima govorio je Marko Tomičević,dr.med. spec.psihijatar iz Ambulante za dječju i adolescentsku psihijatriju u Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr.Ivan Barbot“Popovača.

Nakon toga, u Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma, Opera b.b.Zagreb izvela je operetu Grofica Marica.

GROFICA 1

Glumac i operni pjevač Ronald Braus kaže kako je Grofica Marica jedna od najpopularnijih opereta ikad napisanih.Izvodi se diljem svijeta, naročito na ovim prostorima koji su bili pod vlašću Austro-Ugarske.

„Zapravo, Zagreb kao takav ima tu tradiciju operete i drago mi je da s onim što napravimo uvijek možemo doći ovdje u ovaj prekrasni Dom u Petrinju gdje uvijek naiđemo na divnu publiku i divno gostoprimstvo”, rekao je Braus.

Pod dojmom predstave bio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

GROFICA 4

„Predstava je bila jedna od boljih koje sam ovdje gledao. Ovo je nešto posebno i jedan doživljaj koji pokazuje koliko umjetnost uz ozbiljnu glazbu i ozbiljni repertoar može biti i duhovita. To je jedan mix svega onoga što prije svega mogu pokazati zaljubljenici u svoj posao koji profesionalno rade. Odradili su jednu odličnu predstavu na zadovoljstvo svih građana Petrinje koji su uživali u predivnoj večeri“.

Gradonačelnik je zahvalio članovima ansambla, ali i djelatnicima Hrvatskog doma što su građanima omogućili da u predstavi uživaju, te zaključio kako je ovakvih sadržaja u Petrinji potrebno više.

GROFICA 3

Da je ponuđenim zadovoljna i publika, pokazao je sinoć veliki pljesak kojim su ispraćeni glumci i pjevači Opere b.b, izvođači operete Grofica Marica.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.