Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Izabrana djela Mile Stojića u Sisku

Stojić je 1988. dobio Nagradu Željezare Sisak za najbolju knjigu pjesama

Stojić je 1988. dobio Nagradu Željezare Sisak za najbolju knjigu pjesama

Sisak je jučer navečer ugostio Milu Stojića, pjesnika, esejista, antalogičara i novinskog pisca. U više nego dobro ispunjenoj velikoj dvorani hotela Panonija, predstavljeno je ukupno šest knjiga poznatog sarajevskog književnika, dobitnika brojnih nagrada, između ostalih i Nagrade Željezare Sisak za najbolju knjigu pjesama u Jugoslaviji 1988. godine.

Mile Stojić rođen je 1955. u Dragićini u Bosni i Hercegovini. Studij južnoslavenskih književnosti i jezika završio je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Knjige su mu prevedene na njemački, poljski, talijanski, engleski, a pjesme uvrštene u sve relevantne antologije suvremene bosanskohercegovačke i hrvatske književnosti. Objavio je dvadesetak knjiga beletristike, te dvije antologije hrvatskog modernog pjesništva. 2007. godine primio je najugledniju hrvatsku pjesničku nagradu- Goranov vijenac.

Na sinoćnjem predstavljanju svojih izabranih djela nije skrivao zadovoljstvo povratkom u Sisak:

 

 

Jedan od onih kojih su došli podržati Stojićevo djelo je i feralovac Viktor Ivančić kojega s autorom,osim prijateljstva, veže i dugogodišnji profesionalni rad:

 

 

Predstavljanje je upotpunio i kjiževnik i dramski umjetnik Enes Kišević koji je čitao ulomke iz izabranih djela.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.