Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Krenula izgradnja trafostanice u Poduzetničkoj zoni Mošćenica

Petrinjski Komunalac pak dobio mobilno reciklažno dvorište

Petrinjski Komunalac pak dobio mobilno reciklažno dvorište

Nekoliko dobrih vijesti zabilježeno je danas u Petrinji.

Petrinjski Komunalac dobio je mobilno reciklažno dvorište koje će služiti odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina otpada i ostalih iskoristivih neopasnih komponenti otpada.Kako mu i samo ime kaže – mobilno- reciklažno dvorište svaka će dva tjedna mijenjati lokaciju, a zbog samostalne konstrukcije koja ne zahtijeva prisutnost osobe za rad,odlaganje otpada u samostalno reciklažno dvorište bit će moguće 24 sata dnevno, na različitim lokacijama na području Petrinje i oćina Majur i Donji Kukuruzari.

Ovo mobilno reciklažno dvorište vrijedno je oko 120 tisuća kuna – 80 posto su sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a s 20 posto sredstava u nabavci je sudjelovao Grad Petrinja.

U petrinjskoj Poduzetničkoj zoni Mošćenica Poljana danas su pak počeli radovi na izgradnji trafosatnice čime počinje i opremanje ove zone infrastrukturom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Troškovnička vrijednost projekta poslovne zone Mošćenica Poljana iznosi cca 26 milijuna kuna s PDVom. Grad Petrinja koji je dosad u izradu projektne dokumentacije uložio oko 750 tisuća kuna financirao je i izgradnju nužne prometnice u vrijednosti oko 120 tisuća kuna.

U izgradnju trafostanice Grad Petrinja ulože 360 tisuća kuna, a na natječaju Ministarstva gospodarstva prijekt je dobio još 400 tisuća kuna čime je uspješno zatvorena financijska konstrukcija.

Ivica Bradić iz tvrtke Elektrocentar Petek, šef gradilišta za energetiku donosi detalje o trafostanici koja će strujom opskrbljivati dio Zone:

 

 

„Zadovoljan sam što pokrećemo nešto što čekamo već deset godina, nešto što bi trebala biti trajna vrijednost za buduće generacije našega grada i županije“, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović,zadovoljan što se priča oko Poduzetničke zone konačno pokrenula.Na natječaj za kupnju zemljišta u Poduzetničkoj zoni dosad su se javila dva ponuditelja – za kupnju parcela ukupne početne vrijednosti cca 410 tisuća kuna.Jedan od ponuditelja je tvrtka Furnir Palavra iz Nove Bile koja je kupila 35 tisuća kvadratnih metara zemljišta na kojem će investirati 10 milijuna eura i zaposliti 100 ljudi, izvijestio je gradonačelnik Dumbović:

 

 

„Grad je“, kaže Dumbović, „svako radno mjesto spreman sufinancirati s tisuću kuna“.Dodaje kako ponuda tvrtke Furnir Palavra još mora biti prihvaćena na Gradskom vijeću.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pozitivnoj odluci nada se i investitor, Predrag Palavra, vlasnik tvornice Palavra koja u BiH proizvodi furnir.

 

 

Kakvi su planovi ovog investitora za Petrinju?

 

 

Palavra se nada da bi prvi furnir iz Petrinje na tržište mogao krenuti kroz godinu i pol do dvije godine .

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.