Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Najljepši školski vrt – Projekt za Europu

Marijana Petir na svečanom proglašenju najljepšeg školskog vrta u 2015. godini

Marijana Petir na svečanom proglašenju najljepšeg školskog vrta u 2015. godini

„Najljepši školski vrt jedan je od najboljih i najuspješnijih edukativnih projekata u RH“, rekla je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir na svečanom proglašenju najljepšeg školskog vrta u 2015. godini održanoj na HTV-u u petak, 20.11.2015. godine.

Čestitajući idejnoj začetnici i promotorici tog projekta novinarki Hrvatskog radija i dugogodišnjoj urednici emisije „Slušaj kako zemlja diše“ Lidiji Komes, Petir je rekla da ovaj projekt zaslužuje biti predstavljen povodom svoje 20. obljetnice i u europskoj prijestolnici u Bruxellesu te je pozvala ravnatelja HRT-a da to zajednički organiziraju.


petir logo


Nakon što je uručila priznanja za deset najboljih školskih vrtova u RH, Petir je pohvalila marljivost učenika i njihovih mentora te je rekla da je njihov rad pravi primjer kako proizvesti domaće, kvalitetno i zdravo za vlastite potrebe naglasivši kako bi takav koncept trebali preuzeti i oni koji donose odluke jer samodostatnost u proizvodnji hrane preduvjet je suverenosti svake države.

Petir je rekla da osim proizvodnje hrane, rad na zemlji donosi I mir koji nam je danas toliko potreban. „Kada iz užurbanosti i buke Bruxellesa i Strasbourga dođem doma u moju Moslavinu, spustim se iza kuće do vrta, dotaknem rukama zemlju i slušam kako zemlja diše. Nema novca kojim se taj osjećaj može platiti“, rekla je Petir. Čestitajući učenicima i školama na odličnom radu u uređenju školskog okoliša i proizvodnji hrane za vlastite potrebe u njihovim vrtovima, Petir je poručila da je njihov rad  pravi primjer kako se voli svoj dom i domovina.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.