Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Novi album Matije Dedića “Matija svira Arsena”

Na albumu se nalazi 12 legendarnih pjesama Arsena Dedića

Na albumu se nalazi 12 legendarnih pjesama Arsena Dedića

Od 6. studenog u prodaji se može naći novi album Matije Dedića “Matija svira Arsena”. Na albumu se nalazi 12 legendarnih pjesama jednog od najvećih umjetnika, skladatelja, pjesnika, kantautora, pjevača i aranžera Arsena Dedića, u intimnim izvedbama velikog hrvatskog pijanista i njegovog sina Matije Dedića.


unnamed


Na albumu se nalaze prekrasne interpretacije raznih pjesama, od naslovnih tema iz “Glembajeva” i “U registraturi”, preko klasika “Sve što znaš o meni”, “Kuća pored mora” i “Moderato cantabile” do pjesama “Razgovor s konobarom” i “Ne plači” na kojima gostuju fantastičan vokalist Massimo te sjajan instrumentalist Miroslav Tadić.

Od početka albuma s naslovnom temom iz “Glembajevih”, preko “Ni ti ni ja” i “U registraturi”, svečana atmosfera, u kojoj tonovi tipaka klavira kao ledene suze padaju u vaše uši, vode vas terenom klasika domaće glazbe, ali na drugi način od kolektivno zapamćenog. Matija je svjestan da brzopotezna svirka nije ono što se traži, umjesto toga odmjerenost i fascinantna lakoća u proširivanju osnovnih tema vode vas na putovanje u raznim smjerovima… Iako se radi o intelektualnom pristupu glazbi, album “Matija svira Arsena” ne gubi ništa od duhovnosti. Dapače, radi se o glazbi koja je pomirila vrhunski pijanizam i izniman ljudski faktor. U ovom slučaju dva vrlo bliska ljudska faktora“, zapisao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat u knjižici albuma.


unnamed2


Album je snimljen 2. rujna 2015. u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Snimatelj je Miroslav Vidović, a miks i mastering potpisuju Miroslav i Filip Vidović (Morris studio). Fotografije na albumu su iz privatne arhive obitelji Dedić te od fotografkinje Mare Milin, a za lijepi dizajn zaslužna je Ana Nikolić Baće.

Album po cijeni od 79 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.