Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Održano 11. plivačko natjecanje “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”

Obilježena 20. godišnjica osnutka Plivačkog kluba Sisak Janaf

Obilježena 20. godišnjica osnutka Plivačkog kluba Sisak Janaf

Veliko finale u organizaciji ovogodišnjih plivačkih natjecanja u Sisku uspješno je održano u subotu 28. 11. 2015. na bazenu ŠRC Sisak. Na rasporedu je bilo, 11. po redu plivačko natjecanje “Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj”. Nastupilo je više od 400 plivačica i plivača u dobi od 7 do 11 godina iz 16 hrvatskih klubova, čime je po tko zna koji put dokazan status “najvećeg plivačkog natjecanja za najmanje plivače”, u Hrvatskoj najznačajnijeg u toj kategoriji.

Plivačice i plivači bili su podijeljeni u tri uzrasne skupine, djevojčice od 2005. do 2007. i mlađih, a dječaci od 2004. do 2006. i mlađih. Dvije mlađe kategorije plivale su sve četiri tehnike (delfin, leđno, prsno i slobodno) u utrkama na 50 metara, dok je najstarija uzrasna kategorija plivala utrke na 100 metara. Svi natjecatelji mogli su plivati i 100 m mješovitim stilom. Zadnja i naravno najuzbudljivija utrka bila je utrka štafeta 6×50 metara (po jedna djevojčica i dječak iz svake uzrasne skupine), a pobjednici i osvajači najvećeg pehara utrke štafeta bili su kao i prošle godine plivačice i plivači PK Mladost Zagreb, ispred štafeta Zagrebačkog PK i PK Novi Zagreb. Naravno, natjecatelje koji su osvojili jedno od prva tri mjesta u svakoj kategoriji i svakoj disciplini bili su nagrađeni osim gromoglasnim pljeskom prepunih tribina i prigodnim medaljama.


Sisak mali 2015 (6)


Na natjecanju je isplivano i 6 rekorda mitinga, od čega je 5 isplivala natjecateljica Mia Hren, Olimp-terme Tuhelj u najmlađoj kategoriji djevojčica 2007. godište. Najvrjedniji rezultat natjecanja kod djevojčica isplivala je plivačica Magdalena Starčević, PK Mladost Zagreb (2005. godište), na 100 m mješovito (1:20.57) čime je osvojila 368 bodova, te je za to bila nagrađena peharom organizatora, dok je kod dječaka to bio Antonio Zwicker, također plivač PK Mladost Zagreb, isplivavči 50 m slobodno za 29.99, čime je osvojio 310 bodova. Najveći pehar organizatora PK Sisak Janaf, pehar za najuspješniju natjecateljicu/natjecatelja (zbroj četiri najbolja rezultata) pripao je također plivačici PK Mladost Zagreb Magdaleni Starčević.

Od pedeset devet sisačkih plivačica i plivača koji su nastupili na ovom iznimno kvalitetnom natjecanju do medalja su doplivale Ema Viljevac do bronce na 100 metara leptir, Dora Mihaljević do srebrne i brončane na 100 metara mješovito i 100 metara leđno te Iskra Krnjajić do srebrne na 100 metara slobodnim stilom. Ostale sisačke plivačice i plivači pod vodstvom trenerica Mateje Žebčević i Lidije Franić, te trenera Hrvoja Petrovića i Velimira Rođaka dali su sve od sebe i dobrim plivanjem oduševili prepune tribine sisačkog bazena.


Sisak mali 2015 (1)


Glavni pokrovitelj natjecanja bila je INA d.d. dok je medvjedić Lino (Podravka d.d.), kao i prošle godine, osobno nagradio svakog natjecatelja jednim od proizvoda za najmlađe, a sve osvajače medalja vrijednim poklon paketom.

Najvrjedniji rezultat kod djevojčica i dječaka uz pehare organizatora i velike poklon pakete Podravke bio je nagrađen i maskotom medvjedića Lina.

Vrijedno je spomenuti da je u uvodu ovog prekrasnog plivačkog druženja za najmlađe, domaćin natjecanja Plivački klub Sisak Janaf obilježio i vrijedan jubilej, dvadeset godina od osnivanja Kluba (1995. – 2015.), prilikom čega su uručeni prigodni pokloni osobama koje su svojim radom i djelovanjem u Klubu obilježili proteklih dvadeset godina. Nagrađeni su plivači, treneri, članovi uprave, sponzori i predstavnici grada. Natjecateljima, sucima i gledateljima kratko su se obratili predstavnik grada Siska, zatim predstavnik glavnog pokrovitelja natjecanja INA d.d., predstavnik sponzora Janaf d.d., predstavnik najvećeg donatora Kluba, Podravka d.d., dok je natjecanje otvorio Predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza gospodin Ivan Varvodić.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.