Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općina Martinska Ves obilježila Dan Općine

Dan Općine obilježava se na blagdan Svetog Martina biskupa, zaštitnika općine

Dan Općine obilježava se na blagdan Svetog Martina biskupa, zaštitnika općine

Općina Martinska Ves jučer je svečanim programom obilježila Dan Općine i blagdan Svetog Martina biskupa, zaštitnika općine. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na groblju u Martinskoj Vesi i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Martinskoj Vesi nakon čega je uslijedila Sveta misa u crkvi Sv. Martina biskupa. Cjelodnevni je program završio svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Naselje Martinska Ves ubraja se među najstarija mjesta sisačke Gornje Posavine. Kao i mnoga mjesta naše županije, općinu Martinska Ves muče poznati problemi: nedostatak infrastrukture, nezaposlenost, odlazak mladih te neperspektivnost.  Ipak, stipendije, odnosno jednokratne pomoći u iznosu od 1000 kuna podijeljene su svim studentima i učenicima prvih razreda osnovne škole s područja Općine Martinske Ves. Što je još učinjeno u protekloj godini, otkriva načelnik Općine, Stjepan Ivoš:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Planovi za iduću godinu su veliki:

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sjednici Općinskog vijeća prisustvovao je i župan sisačko- moslavački Ivo Žinić koji je suradnju s općinskim vlastima nazvao uzornom:

 

 

Vjerujem da će ta suradnja u budućnosti biti i kvalitetnija te da ćemo zajedničkim snagama uspjeti riješiti probleme u Martinskoj Vesi, dodao je župan Žinić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.