Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Otvoren Studentski klub sisačkog Metalurškog fakulteta

Korak u poboljšanju studentskog standarda

Korak u poboljšanju studentskog standarda

Studenti sisačkog Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od danas imaju vlastiti, moderno uređen prostor za druženje i učenje.

Svečanom otvaranju novouređenog prostora Studentskog kluba nazočio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc.Damir Boras, kojem je ovo prvi posjet Metalurškom fakultetu u Sisku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

„Nama je“, kaže rektor Boras,“važno da studenti koji ovdje studiraju budu vrhunski stručnjaci i da im za to stvorimo preduvjete…“

 

 

Zadovoljan što će se i na ovaj način unaprijediti uvjeti studiranja polaznika sisačkog Metalurškog fakulteta je i njegov dekan, Ladislav Lazić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Dekan Lazić ističe kako sisački Fakultet ima podršku Sveučilišta u Zagrebu, no žao mu je što se u hrvatskom gospodarstvu, za razliku od primjerice Austrije, metalurgija zapostavlja.

 

 

Iako metalurgija u hrvatskom društvu ne zauzima mjesto koje bi trebala, kaže dekan Lazić,studenti koji završe ovaj fakultet, nemaju problema s nalaženjem posla.Po završetku školovanja zapošljavaju se vrlo brzo jer ovih kadrova na tržištu rada nedostaje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ravnatelj Studentskog centra u Sisku Božan Šutalo, na današnjem otvaranju Studentskog kluba, rekao je kako je u njegovo uređenje investirano oko 200 tisuća kuna.

 

 

Što će novouređeni prostor Studentskog kluba značiti za stotinjak studenata sisačkog Metalurškog fakulteta, objasnio je Irbas Škrinjarić, predsjednik Studentskog zbora Metalurškog fakulteta.

 

 

Do sada kaže Škrinjarić, kad je bilo lijepo vrijeme, boravili su vani, na suncu, na dvorištu.Sada, konačno imaju svoj,lijepo uređen prostor za druženje, učenje, pripremanje seminara i ispita, ispijanje kavice i provođenje slobodnog vremena – prostor koji će studentima biti dostupan i nakon predavanja i kojim će upravljati Studentski zbor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.