VIJESTI

Otvoren Studentski klub sisačkog Metalurškog fakulteta

Korak u poboljšanju studentskog standarda

Korak u poboljšanju studentskog standarda

Studenti sisačkog Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od danas imaju vlastiti, moderno uređen prostor za druženje i učenje.

Svečanom otvaranju novouređenog prostora Studentskog kluba nazočio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc.Damir Boras, kojem je ovo prvi posjet Metalurškom fakultetu u Sisku.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/METAL-1.mp3?_=1

 

„Nama je“, kaže rektor Boras,“važno da studenti koji ovdje studiraju budu vrhunski stručnjaci i da im za to stvorimo preduvjete…“

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/METAL-2.mp3?_=2

 

Zadovoljan što će se i na ovaj način unaprijediti uvjeti studiranja polaznika sisačkog Metalurškog fakulteta je i njegov dekan, Ladislav Lazić.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/METAL-3.mp3?_=3

 

Dekan Lazić ističe kako sisački Fakultet ima podršku Sveučilišta u Zagrebu, no žao mu je što se u hrvatskom gospodarstvu, za razliku od primjerice Austrije, metalurgija zapostavlja.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/METAL-4.mp3?_=4

 

Iako metalurgija u hrvatskom društvu ne zauzima mjesto koje bi trebala, kaže dekan Lazić,studenti koji završe ovaj fakultet, nemaju problema s nalaženjem posla.Po završetku školovanja zapošljavaju se vrlo brzo jer ovih kadrova na tržištu rada nedostaje.

 

Ravnatelj Studentskog centra u Sisku Božan Šutalo, na današnjem otvaranju Studentskog kluba, rekao je kako je u njegovo uređenje investirano oko 200 tisuća kuna.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/METAL-5.mp3?_=5

 

Što će novouređeni prostor Studentskog kluba značiti za stotinjak studenata sisačkog Metalurškog fakulteta, objasnio je Irbas Škrinjarić, predsjednik Studentskog zbora Metalurškog fakulteta.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/METAL-6.mp3?_=6

 

Do sada kaže Škrinjarić, kad je bilo lijepo vrijeme, boravili su vani, na suncu, na dvorištu.Sada, konačno imaju svoj,lijepo uređen prostor za druženje, učenje, pripremanje seminara i ispita, ispijanje kavice i provođenje slobodnog vremena – prostor koji će studentima biti dostupan i nakon predavanja i kojim će upravljati Studentski zbor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version