Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Posebno priznanje filmu “Lekenik općina ugodnog življenja”

U konkurenciji 283 filma iz 59 zemalja

U konkurenciji 283 filma iz 59 zemalja

Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza Interstas održava se do 14. studenog u Solinu, a objedinjuje  Međunarodni festival turističkog filma, te  predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za nagradu Zlatni cvijet Europe. Održava se  pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Direktor Interstasa  Vojko Pleština ističe kako ovogodišnja smotra naglašava značaj 300. godišnjice Sinjske alke te je  jedan od sudionika i Viteško alkarsko društvo. Na ovogodišnji festival turističkog filma ITF’CRO prijavljeno je samo osam filmova iz Hrvatske. Za razliku od nezainteresiranosti hrvatske turističke produkcije, velik je interes iz inozemstva te su na ITF’CRO prijavljena 283 filma iz 59 zemalja, kaže Pleština.


lek 2


Jedan od laureata je i dokumentarno-turistički film izašao u produkciji Turističke zajednice općine Lekenik – „Lekenik općina ugodnog življenja“, autora Rusmira Agačevića.Na  dodjeli nagrada u petak, 13. studenog Posebno priznanje, koje je stručni ocjenjivački sud dodjelio ovom filmu,  bit će uručeno predsjedniku Turističke zajednice općine Lekenik Ivici Peroviću, direktoru Turističkog ureda Turističke zajednice općine Lekenik Božidaru Antolcu i autoru Rusmiru Agačeviću.

Na naslovnoj fotografiji Ivica Perović i Božidar Antolac u društvu voditeljice protokola Ives Cikatić Bilas.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.