Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Prvi “Štand dobrote” otvoren na Gradskoj tržnici u Kutini

Prikupljeno je donacija za 160 toplih obroka u školama u Hrvatskoj

Prikupljeno je donacija za 160 toplih obroka u školama u Hrvatskoj

Komunalni servisi Kutina i Udruga Portal dobrote na Gradskoj tržnici u Kutini otvorili su prvi Štand dobrote u okviru akcije „Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“. Cilj je akcije osigurati tople obroke za svu djecu u školama u Hrvatskoj.

Prvog dana u Kutiji dobrote na Štandu dobrote prikupljeno je donacija dovoljnih za 160 toplih obroka u školama.

Vlasnici OPG-a, proizvođači, povrtlari i prodavači sa Gradske tržnice Kutina donirali su svoje domaće proizvode na štand dobrote. Građani, kupci na Gradskoj tržnici u Kutiju dobrote donirali su svoj prilog i sa štanda su po svom izboru izabrali vrećicu zdrave, domaće hrane.

Svi prodavači odazvali su se pozivu Gradske tržnice i Portala dobrote.

 

 

Krug dobrote proširio se i na kupce na Gradskoj tržnici te na građane koji su na tržnicu danas došli samo kako bi priložili svoju donaciju u Kutiju dobrote.

 

 

Udruga Portal dobrote koju su osnovale Kutinčanke, tri sestre Sanja, Josipa i Tanja Bijonda sa svojom prijateljicom Petrom Mikić prošle je godine pokrenula akciju „Da ni jedno dijete ne bude gladno“. Kroz njihovu akciju ove su školske godine osigurani su topli obroci za 17 tisuća obroka u školama u cijeloj Hrvatskoj, ali još uvijek ima djece koja ne dobivaju topli obrok u školi.
Portal dobrote odazvao se pozivu Komunalnih servisa i prihvatio ideju direktorice Manuele Vukelić Vlajsović za otvaranje štanda dobrote. „Širimo krugove dobrote i vjerujem da ćemo ostvariti cilj naše akcije „Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“, rekla je Sanja Bijonda, predsjednica Udruge Portal dobrote.

 

 

Štand dobrote na Gradskoj tržnici u Kutini bit će otvoren svake srijede. Manuela Vukelić Vlajsović, direktorica Komunalnih servisa zahvaljujući prodavači, građanima i kupcima koji su priložili donacije na Štandu dobrote izrazila je želju da se krug dobrote proširi te da se štandovi dobrote otvaraju i na drugim tržnicama.

 

 

Prvog dana na prvom Štandu dobrote u Kutiji dobrote prikupljeno je donacija za 160 toplih obroka u školama u Hrvatskoj. „Kutinčani su pokazali da imaju veliko srce i ugodno su nas iznenadili, jer prikupili smo puno više nego što smo očekivali. Možemo samo reći hvala i vidimo se u srijedu na štandu dobrote.“, poručile su organizatorice Štanda dobrote.

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.