Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Svečana sjednica Gradskog društva Crvenog križa Novska

Mirko Heller iz Lipovljana darovao krv 157 puta

Mirko Heller iz Lipovljana darovao krv 157 puta

Svečana sjednica Gradskog društva Crvenog križa Novska održana je 19. studenog u Vatrogasnom domu u Novskoj, u povodu obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.

Svečanoj sjednici nazočili su gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, zamjenik načelnika Općine Lipovljani Tomislav Lukšić, predstavnici brojnih udruga, volonteri Gradskog društva crvenog križa Novska i dobrovoljni darivatelji krvi, među kojima i veliki broj ovogodišnjih jubilarnih darivatelja kojima su uručena priznanja.


GDCK-Novska4


Ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Novska Zoran Prpić svima prisutnima prezentirao je rad društva u protekloj godini i podatke o prikupljenim dozama krvi, te se ovim putem zahvalio svim volonterima na pomoći koju pružaju. Svake godine, za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, na području Novske, Jasenovca i Lipovljana organiziraju četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Evidencija GDCK Novska broji 708 dobrovoljnih darivatelja krvi (568 muškaraca i 140 žena), a rekorder u dobrovoljnom darivanju krvi je Mirko Heller iz Lipovljana, sa 157 darivanja krvi. Do sada je u ovoj godini prikupljeno 975 doza krvi, od toga je u Novskoj prikupljeno 657, u Lipovljanima 227, a u Jasenocvcu 91 doza krvi. Priznanje za 100 puta darovanu krv primili su Stjepan Horvat, Branko Petriljak i Tomislav Šimičić.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.