Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U POU Novska i u Dječjem vrtiću Radost puštene u rad solarne elektrane

Gradonačelnik je podijelio i komunalnu opremu za odvojeno prikupljanje otpada

Gradonačelnik je podijelio i komunalnu opremu za odvojeno prikupljanje otpada

U Dječjem vrtiću Radost Novska te u Pučkom otvorenom učilištu Novska danas su u rad puštene solarne elektrane. Cilj projekta je postizanje energetske neovisnosti i smanjenje emisije stakleničkih plinova kao i postizanje financijskih ušteda u korištenju elektrrične energije. Projekt ukupne vrijednosti 569 tisuća kuna u iznosu od 80% financiran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok je preostalih 20% osigurao Grad. Obzirom na uložena sredstva, planirani period povrata investicije je četiri godine, kaže Zdenko Tica, glavni projektant za sustav implementacije obnovljivih izvora energije u postojeće javne ustanove:

 

 

P1120057

 

Dijana Kadliček, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost:

 

 

P1120054

 

Pratimo natječaje i nastavit ćemo raditi na energetskoj učinkovitosti i promjeni fasade, stolarije, pa i sustava grijanja, najavila je ravnateljica Kadliček.

Dominik Mitrović, vršitelj dužnosti ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Novska uvjeren je da će novi sustav proizvodnje električne energije rezultirati brojnim koristima u radu Učilišta:

 

 

P1120056

 

U ovom projektu radi se o iskorištavanju neiscrpnog bogatstva kojeg imamo, a to je solarna energija, kaže gradonačelnik Novske Vlado Klasan:

 

 

P1120058

 

Gradske vlasti ne planiraju se zaustaviti na ovom projektu. Ovo je samo početak:

 

 

Nakon puštanja u rad solarnih elektrana, gradonačelnik je podijelio komunalnu opremu za odvojeno prikupljanje otpada u nekoliko osnovnih škola. Projekt je to kojim se najmlađe Novljane želi educirati o zaštiti okoliša vrijedan 203 tisuće 163 kune i 13 lipa od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financira 141 tisuću, 600 kuna i 73 lipe. Školama je podijeljen ukupno 21 kontejner za vanjsku upotrebu i 66 koševa za učionice.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.