Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Uljepšajmo dušu pomažući drugima”

Otvaranjem „Sobe čuda“ u Sisku najviše bi život olakšalo roditeljima i djeci s TUR koji sada putuju u Zagreb na terapije.

Otvaranjem „Sobe čuda“ u Sisku najviše bi život olakšalo roditeljima i djeci s TUR koji sada putuju u Zagreb na terapije.

Dječji vrtić Sisak Novi aktivno se uključio u veliku humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za otvorenje prve sobe u Sisačko-moslavačkoj županiji za terapiju senzorne integracije. „Soba čuda“ je projekt Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije koja u radnoj terapiji već ima 58 djece s teškoćama u razvoju. Dugoročni cilj otvaranja „Sobe čuda“ je osposobiti djecu i mlade za samostalan život, odnosno smanjiti kod djece s teškoćama u razvoju senzorno integrativnu disfunkciju – postići da stimulacijom čula omogući djeci i mladima s teškoćama u razvoju da ispolje svoje uspavane potencijale i postignu emocionalni balans. Terapija senzorne integracije pomaže da se podigne samopouzdanje i samopoštovanje, samoregulacija, a najviše da se razviju vještine. Prije svega pomaže da dijete bolje funkcionira u svakodnevnim aktivnostima.

soba2

Otvaranjem „Sobe čuda“ u Sisku najviše bi život olakšalo roditeljima i djeci s TUR koji sada putuju u Zagreb na terapije. Takve djece je 15-ero na području županije, a otvaranjem sadržaja u Sisku znatno bi utjecali na kvalitetu življenja obitelji s TUR kojima bi omogućili vremensku i ekonomsku uštedu u ionako teškim životnim i ekonomskim uvjetima u kojima žive obitelji s OSI.

Moto Dječjeg vrtića Sisak Novi je „Uljepšajmo dušu pomažući drugima“ kroz kojeg su do sada učinjene mnoge humanitarne akcije za djecu i sugrađane u potrebi. Za otvaranje prve „Sobe čuda“ na području županije potrebno je prikupiti još 200 tisuća kuna za adaptaciju prostora u Frankopanskoj ulici i njegovo stavljanje u funkciju. Stoga će i Dječji vrtić Sisak Novi organiziranjem raznih akcija pomoći da se sakupi potreban iznos.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.