Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Željko Bebek spektaklom u Lisinskom proslavio 40 godina bogate karijere

Među publikom bila je Selma iz istoimene pjesme i dobila najviše ovacija

Među publikom bila je Selma iz istoimene pjesme i dobila najviše ovacija

Legendarni Željko Bebek velikim je koncertom 2. studenog u KD Vatroslava Lisinskog obilježio 40 godina zavidne karijere. Glazbenik kojem se na pozornici pridružio Simfonijski orkestar pod ravnanjem Josipa Cvitanovića, Tamburaški orkestar CTK Varaždin pod ravnanjem Tibora Buna i bend, na početku koncerta je podsjetio kako mu je to ujedno prvi solistički koncert u spomenutoj svečanoj dvorani te da je zahvalan kolegama i fanovima što ga je mogao održati.


noname(1)


Koncert je započeo pjesmama “Kad bi’ bio bijelo dugme”, “Sanjao sam noćas da te nemam” i “Pristao sam biću sve što hoće” na koje je publika oduševljeno reagirala, a posebnu je pažnju i počast posvetio pjesmi “Loše vino” i njezinom autoru Arsenu Dediću. Bebek je ovim koncertom napravio presjek cjelokupne karijere. Na radost ispunjene dvorane, Bebek i bend odsvirali su i pjesme “Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Svi marš na ples”, “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”, “Ne spavaj mala moja muzika dok svira”, “Doživjeti stotu” i mnoge druge, a među publikom bila je i Selma iz istoimene pjesme koja je dobila najviše ovacija publike.


noname(2)


Osim pjesama iz vremena Bijelog Dugmeta, Bebek je odsvirao i najveće hitove iz samostalne karijere poput “Dabogda te voda odnijela”, “Tijana”, “Laku noć svirači”, “Da je sreće bilo” te “Gdje sam bio”.

Tijekom koncerta Željko Bebek se zahvalio svojim dugogodišnjim suradnicima za koje je rekao da bez njih ne bi bio ono što je danas. Zahvalio se direktoru Croatia Recordsa Želimiru Babogredcu, svojim autorima Goranu Bregoviću, Đorđu Novkoviću, Miroslavu Rusu, Zrinku Tutiću, obitelji, bendu te organizatorima koncerta. Glazbenik se vratio na bis, a neumorna publika sve je njegove hitove pjevala uglas.


noname(3)


Koncert Željko Bebek i simfonijski & tamburaški orkestar kruna je karijere ove živuće legende koji je već 40 godina u samom vrhu glazbene scene. Nakon Zagreba, Bebekova se turneja nastavlja u Beogradu (4.11.), Sarajevu (27.11.) i Ljubljani (1.12.).

Antologiju Željka Bebeka kupite u svim prodavaonicama Croatia Recordsa te na shop.crorec.hr, iTunesima i Amazonu. Izdanje možete poslušati na Deezeru.


Foto: Marko Šolić


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.