Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Žinić – Cvanciger: Suradnja Županije i Obrtničke komore SMŽ zadovoljavajuća

Brojni su zajednički projekti Županije i Komore

Brojni su zajednički projekti Županije i Komore

Suradnja Sisačko-moslavačke županije i Županijske obrtničke komore vrlo je dobra, ocjena je to današnje konferencije za novinare održane u sjedištu Županije u Sisku.

Predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Adolf Cvanciger koji predstavlja oko dvije tisuće obrtnika naše županije, kao dobar primjer te suradnje istaknuo je Sporazum o sufinanciranu promicanja, organiziranja i sudjelovanja u obrazovanju za majstorske ispite i stručnu osposobljenost za potrebe obrtništva i poduzetništva.

 

 

Izuzetno mi je drago da je zapuhnuo novi val u suradnji s lokalnom upravom i samoupravom. Plod te odlične suradnje je i ovaj Sporazum, a tu je i kreditna linija subvencionirana od strane Županije i gradova te općina, a koja je krajnjim korisnicima omogućila kamatnu stopu od 1.5 % što je izuzetno povoljno:

 

 

U ovom je trenutku u našoj županiji aktivno 2062 obrta od čega ih je u stalnom radu 1987. Brojka je to koju mi u Komori ne pamtimo, kaže Cvanciger. Na ovim prostorima nikad nije bilo tako malo obrtničkih radionica i zato pozivam gradove i općine da se uključe u kreditnu liniju i u 2016. godini:

 

 

Župan Ivo Žinić naglasio je kako je njegova želja da broj obrta u županiji počne rasti. To neće biti jednostavno, ali ovaj Sporazum koji smo potpisali s Komorom sigurno će pomoći tom rastu:

 

 

Tu  je još čitav niz mjera: za tradicionalne i umjetničke obrte osigurano je blizu 200 tisuća kuna, za kapitalne pomoći u investicijama 138 tisuća kuna te za razvoj i unaprijeđenje turističke ponude još 100 tisuća kuna

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.