Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Župan Žinić: Tražimo rješenje i subvencionirat ćemo autobusni prijevoz

Konačni model financiranja još se dogovara

Konačni model financiranja još se dogovara

Županija će subvencijama pomoći općinama i gradovima pogođenima odlukom Autoprometa Sisak o ukidanju autobusnih linija prema Hrvatskoj Kostajnici, Dvoru i Hrvatskoj Dubici, zaključak je danas održanog sastanka župana, predstavnika jedinica lokalne samouprave i prijevozničkih tvrtki.

Podsjetimo, iz sisačkog autobusnog prijevoznika “Auto prometa” objavili su kako od 1. prosinca 2015. obustavlja prijevoz na navedenim linijama.

Problematika nije ni približno jednostavna. Ipak, pokušat ćemo naći rješenje kako bi u prvih šest mjeseci sljedeće godine prijevozničke linije- i polasci i odlasci- ostali isti kao i dosad, rekao je sisačko moslavački župan Žinić:

 

 

Mislim da smo došli od polaznih rješenja, neću reći da smo uspjeli dogovoriti konkretna rješenja, ali kao župan zauzet ću se da zadržimo te linije:

 

Da bi mogli održati te linije, napravit ćemo izračun kojeg ovaj tren nemamo, nastavlja Žinić:

 

 

U ime gradova i općina koji su ostali bez autobusne linije sa Siskom medijima se obratio načelnik općine Hrvatska Dubica, Tomislav Mateljak:

 

 

Darko Majić, direktor Autoprometa Sisak:

 

 

Komercijalni direktor Čazmatrans Bjelovar izrazio je spremnost na kompromis:

 

 

Razgovori se nastavljaju, a konačna odluka o subvenciji autobusnog prijevoza očekuje se u sljedećih nekoliko mjeseci, zaključak je sastanka.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.