Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Županiji u gostima

Učenici trećih razreda Osnovne škole Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice i Graboštana posjetili sjedište Županije

Učenici trećih razreda Osnovne škole Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice i Graboštana posjetili sjedište Županije

Učenici trećih razreda Osnovne škole Davorina Trstenjaka  iz Hrvatske Kostajnice i Područne škole Graboštani danas su u sklopu terenske nastave posjetili sjedište Sisačko-moslavačke županije u Sisku.

 

DJEC 2

 

U velikom kabinetu Županije ugostili su ih zamjenici župana Anita Sinjeri Ibrišević i Marin Piletić te pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov.

Zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević:

 

Uz dobrodošlicu, zamjenica je djecu kratko upoznala s najvažnijim informacijama o našoj Sisačko-moslavačkoj županiji o kojoj učenici nešto više počinju učiti upravo u trećem razredu, nakon što su pobliže upoznali svoj grad i uži zavičaj.

 

 

Led je brzo probijen, pa su uslijedila pitanja – s obje strane.Prvi je krenuo zamjenik župana Marin Piletić:

 

 

No, ni mali posjetitelji nisu ostali dužni s pitanjima.Prvo – i odmah izravno:

 

 

„Jeste li zadovoljni svojim poslom?“, bilo je jedno od pitanja:

 

 

A prijedloga je bilo raznih – od toga da u jednoj učionici treba popraviti parket, u drugoj postaviti nova vrata do toga da treba obojati zidove i izgraditi novu, grijanu dvoranu.

 

Pročelnik Darjan Vlahov mališane i njihove učiteljice Mariju,Marinu i Brankicu izvijestio je pak kako im uskoro stižu nova kuhinja i pločice.

 

Susret u Županiji, završio je razmjenom darova.Učiteljica Marina Matagić Knežić predala je predstavnicima Županije sliku na staklu i čestitku koju su sami izradili,a zauzvrat su dobili košaru punu slatkiša.

DJEC 3DJEC 4

 

U sklopu svog posjeta Sisku,učenici trećih razreda Osnovne škole Davorina Trstenjaka  iz Hrvatske Kostajnice i Područne škole Graboštani, osim sjedišta Županije, posjetili su danas i sisačku Gradsku tržnicu te tvornicu Mlin i pekare.

 

Inače, najhrabriji, ali i najiskreniji od današnjih malih posjetitelja bio je Satija Radža koja je stao pred mikrofone i pozdravio slušatelje i gledatelje medija koji su pratili današnji događaj :

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.