Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

17. prosinca 1989. prikazana je prva epizoda Simpsona

Simpsoni su satirična parodija američkog načina života

Simpsoni su satirična parodija američkog načina života

Prva epizoda animirane TV serije Simpsoni prikazana je 17. prosinca 1989. Autor serije je Matt Groening, također i autor animirane TV serije Futurama, za TV kuću Fox Network.

Serija je postala jedna od prvih velikih hitova te TV kuće, a uz to je i jedna od najuspješnijih televizijskih serija u povijesti tog medija. Televizijska je serija zapravo spin-off niza kratkih animiranih filmova koji su se emitirali tijekom showa Tracey Ullman.

Simpsoni su satirična parodija američkog načina života. Prikazuje cjelovitu američku kulturu i društvo, a često se koristi šalama na vlastiti račun. Sami Simpsoni utjecali su na popularnu kulturu. Fraze iz serije počele su se koristiti u stvarnom životu, a usklik “d’oh!” može se pronaći u rječniku engleskog jezika. Simpsoni su utjecali i na mnoge animirane serije za odrasle tijekom kasnih 1990-ih kao što su South Park i Obiteljski čovjek.  Simpsoni su najdugotrajnija američka animirana TV serija, snimljeno je ukupno 27 sezona, a sljedeće godine se očekuje i 28. sezona popularnih Simpsona.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.