Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Za Blagdanski koncert Gradske limene glazbe tražila se karta više

Marko Tolja, Antonija Kihalić, Marija Lovreković Alapić, Klapa Kolapjani i Zbor mladih Mate Bučar nastupili su kao vokalni solisti

Marko Tolja, Antonija Kihalić, Marija Lovreković Alapić, Klapa Kolapjani i Zbor mladih Mate Bučar nastupili su kao vokalni solisti

U dvorani Hrvatskog doma Petrinja, ispunjenoj do posljednjeg mjesta, sinoć su Blagdanski koncert održali članovi Gradske limene glazbe Petrinja i njihovih gostiju. Gradska limena glazba Petrinje kao orkestar djeluje od 1808. godine. tada još pod imenom Gradske garde.

Danas u njegovom radu sudjeluje više od 40, ponosno ističu iz orkestra, pretežno mladih članova. Ovakav prigodni blagdanski koncert organiziraju drugu godinu.

Tomislav Komes, predsjednik Gradske limene glazbe Petrinja:

 

 

Orkestar čuva tradiciju puhačkih orkestara, ali njihov je reportoar vrlo moderan. To je pokazao i sinoćnji izbor glazbe:

 

 

Limena glazba sinoć ipak nije bila u prvom planu. Nastupila je prije svega kao prateći orkestar vokalnim solistima:

 

 

Marija Lovreković Alapić, Antonija Kihalić, klapa Kolapjani iz Siska, Zbor mladih Mate Bučara svojim su izvedbama božićnih i novogodišnjih pjesama oduševili Petrinjce i njihove goste iz cijele Županije. Zvijezda hrvatske estrade, Marko Tolja također je nastupio:

 

 

Maestro Josip Kapović bio je izrazito zadovoljan koncertom:

 

 

U dvorani Hrvatskog doma od 470 mjesta u kojoj se tražila i stolica više bio je i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović:

 

 

???????????????????????????????

 

Izvedbe najdugovječnijeg orkestra Gradske limene glazbe u Hrvatskoj došao je poslušati i Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

P1120736

 

Oduševljena publika na kraju je koncerta dugotrajnim pljeskom ispratila izvođače.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.