Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Endoskopsko-ginekološki simpozij u Sisku

Još jedan korak u unaprijeđenju zdravstene zaštite

Još jedan korak u unaprijeđenju zdravstene zaštite

Pod pokroviteljstvom Hrvatske liječničke komore i Hrvatske akademije medicinskih znanosti XVI.hrvatski poslijediplomski tečaj gineokološe kirurgije i endoskopije s međunarodnim sudjelovanjem održan je ove godine od 30.studenog do 4.prosinca.

Prvi dio programa održan je u Zaboku, a nastavljen u četvrtak u Sisku,na Odjelu ginekologije i porodništva Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak.

U petak je pak u sisačkom Hotelu Panonija otvoren simpozij na temu „Kontroverze u minimalno invazivnoj ginekološkoj kirurgiji“.

O kakvom je međunarodnom tečaju riječ, objasnio je sanacijski upravitelj Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak, dr.sc.Miroslav Dubovečak, dr.med.spec.ginekolog.

 

 

Dubovečak je izrazio nadu da će održavanje ovakvih tečajeva postati tradicija u Sisku kako bi se unaprijedila zdravstvena zaštita pacijenata na području naše županije.

Najavio je kako će se operativne tehnike predstavljene na ovo tečaju i dalje primjenjivati u Sisku:

 

 

O kakvim se operativnim tehnikama radi, objasnio je prof.dr.sc. Miroslav Kopjar, predsjednik Hrvatskog društva za ginekološku kirurgiju i endoskopiju, jedan od začetnika tele – medicine u Hrvatskoj.

 

 

 

Simpozij u Sisku,kaže Kopjar,samo je još jedan pomak u etabliranju teoretskog, stručnog i znanstvenog dijela endoskopske ginekologije u Sisku.

 

 

Uz doborodošlicu koju je poželio sudionicima, simpozij je otvorio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji smatra kako je i ovo jedan od koraka unaprijeđenja zdravstvene zaštite stanovništva.

 

 

Posebno ga veseli, kaže župan, što sve više mladih liječnika odlučuje ostati raditi u sisačkoj Bolnici.

 

 

„Želio bih da se pozitivni trendovi nastave i da nastavimo s modernizacijom bolnice u Sisku“,poručio je župan koji je obavijesto i da je u tijeku otvaranje ponuda za izgradnju Središnjeg paviljona sisačke bolnice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.