Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

I oni to mogu: Na izložbi “Odraz u drvetu” pokazani umjetnički radovi osoba s invaliditetom

Na izložbi su izloženi radovi nastali tijekom provođenja programa stručnog osposobljavanja za stolara – drvomodelara

Na izložbi su izloženi radovi nastali tijekom provođenja programa stručnog osposobljavanja za stolara – drvomodelara

U utorak navečer u prepunoj Galeriji sv. Kvirina sisačkog Doma kulture KKV otvorena je izložba posebnih radova koje su izradili posebni ljudi. Eksponati su bili rukotvorine od drveta, a ljudi osobe s invaliditetom. Njih ukupno 16-ero pohađalo je prilagođeni program stručnog osposobljavanja za stolara – drvomodelara, a na izložbi „Odraz u drvetu“ izloženi su upravo drveni predmeti izrađeni tijekom tih radnih aktivnosti.

Izložba je dio projekta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Sisak “Za vaše uključivanje” koji za cilj ima poboljšanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom putem razvoja i provedbe prilagođenog programa stručnog osposobljavanja za stolara za osobe s invaliditetom.

Gordana Šegović, predstojnica područnog ureda Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sa zadovoljstvom je otvorila izložbu:

 

 

P1120269

 

Projekt čija je vrijednost 118 tisuća 428 eura i 65 centi od čega se iz Europskog socijalnog fonda financira 90,60% ima za cilj povećati zapošljivost osoba s invaliditetom kroz razvoj i provedbu prilagođenog programa obrazovanja u skladu s potrebama na tržištu rada, rehabilitirati osobe s invaliditetom i pripremiti ih za zapošljavanje te poticati zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Štefica Tominović, voditeljica projekta:

 

 

P1120263P1120271

 

Savez udruga osoba s invaliditetom grada Siska jedan je od partnera projekta. Upravo su članovi Saveza sudjelovali u projektu. Kakva su njihova iskustva, otkriva Vesna Gašparić, tajnica Saveza:

 

 

P1120264P1120265

 

Višnja Jandričko jedna je od sudionica projekta. Ona se, kao i većina njenih kolega u početku pribojavala rada s drvetom, no, nakon prvih koraka, svi su sa užitkom nastavili sudjelovati u stručnoj obuci za stolara- drvomodelara:

 

 

P1120270P1120266

 

Nakon obuke sudionici radionice nastavili su s radom u novoosnovanom Dnevnom centru pri Savezu udruga osoba s invaliditetom Grada Siska, a njihove novousvojene vještine predstavljene su ispred 70-ero potencijalnih poslodavaca. Kako će se proces zapošljavanja razvijati, preostaje vidjeti, no i odnekud se mora početi.

Izložba se može razgledati do 16. prosinca.

 

P1120273P1120274

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.