Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Izglasan proračun SMŽ za 2016. u iznosu od 413.110.000 kn

Proračun je povećan u odnosu na prošlu godinu za 37.47%.

Proračun je povećan u odnosu na prošlu godinu za 37.47%.

U nastavku sjednice Županijske skupštine, pred vijećnike je došao prijedlog Proračuna Sisačko- moslavačke županije za 2016. godinu i projekcije za 2017. i 2018. godinu. U iznenađujuće surađujućoj atmosferi, Prijedlog je na kraju kratke rasprave prihvaćen s 29 glasova za, 4 protiv i 4 suzdržana glasa. Proračun za sljedeću godinu iznosit će 413 milijuna i 110 tisuća kuna što je povećanje u odnosu na prošlu godinu od 37.47%. Takvo povećanje posljedica je novog modela koji na snagu stupa 1.siječnja. Od tada, naime, proračuni institucija i ustanova u vlasništvu Županije računat će se kao dio proračuna Županije.

Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić uvjeren je da je proračun u najvećoj mjeri dobro izbalansiran. „Nastojali smo da brojke u njemu odražavaju trenutno stanje gospodarstva u našoj županiji. A to stanje, svi znamo, nije sjajno“:

 

 

P1120539

 

Ipak, i u takvoj situaciji, uspjeli smo osigurati financijska sredstva za nove projekte, nastavio je župan:

 

 

Na kraju sjednice, zastupnici su se složili da bi bilo odlično kada se ovaj predloženi proračun za 2016.godinu ne bi mijenjao rebalansom ili rebalansima. Tako se i župan  složio s tom pozitivnom, ali, kako je rekao, teško ostvarivom željom.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.