Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Londoneri

A koja bakina bilježnica nema ovaj recept?

A koja bakina bilježnica nema ovaj recept?

POTREBNO:

Za podlogu od prhkog tijesta:

150 g margarina

250 g brašna

120 g šećera

žličica praška za pecivo

3 žumanjka

Za nadjev:

3 bjelanjka

150 g šećera

2 vanilin šećera

150 g mljevenih oraha

žličica ruma

I još: 5 žlica pekmeza od marelica za premaz

PRIPREMA:

Za podlogu od prhkog tijesta, pomiješati u posudi brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodati u sredinu 3 žumanjka, rasporediti preko svega omekšali margarin, pa umijesiti prhko tijesto. Od tijesta formirati kuglu, omotati ju folijom i pospremiti u hladnjak na 20-tak minuta.

Za nadjev miksati bjelanjke dok ne postanu potpuno čvrsti. Tada dodati šećer i vanilin šećer, rum i na kraju mljevene orahe.

Prohlađeno tijesto naribati na ribež preko lima za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem i posipali brašnom. Naribano tijesto dlanovima ruku ispritiskajte po limu kako bi postalo glatko i kako biste ga lakše premazali pekmezom. Lim je veličine 35×20 cm.

Zaglađeno prhko tijesto premazati izrađenim pekmezom.

Preko pekmeza rasporediti masu od bjelanjka, šećera i oraha, zagladiti žlicom.

Peći u pećnici na 160ºC 45 minuta.

Pečeni kolač prohladiti pa rezati na male ploškice ili prutiće.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.