Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Lovran i Petrinju u budućnosti će povezivati – kesten

Na sastanku je otkriveno po čemu će Petrinja uskoro postati jedinstvena u Europi

Na sastanku je otkriveno po čemu će Petrinja uskoro postati jedinstvena u Europi

Na poziv gradonačelnika Darinka Dumbovića, Petrinju su danas posjetili predstavnici općine Lovran. Načelnik općine sa zamjenikom i pratnjom dio su delegacije koja je došla u uzvratni posjet Petrinji nakon dogovora sklopljenog na predstavljanju Petrinje u Lovranu tijekom proteklog lipnja.

„Vaš dolazak u naš grad otvara nove mogućnosti suradnje koja bi bila u interesu i Lovrana i Petrinje. Ne radi se samo o gospodarskoj suradnji, već i o izmjenjivanju iskustava i na drugim područjima“, istaknuo je gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović:

 

 

photo 1

 

Načelnik općine koju naseljava oko 4000 tisuće stanovnika, Alan Sanković, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Dumboviću na iskazanom gostoprimstvu te naglasio kako Petrinja i Lovran imaju jednu snažnu poveznicu. I općina na moru i grad na kontinentu, naime, imaju- kesten:

 

 

Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj upoznao je goste s aktivnostima gradske vlasti po pitanju razvoja ovog zajedničkog prirodnog potencijala:

 

 

Marić je otkrio i jednu ekskluzivnu informaciju:

 

 

„Kesten i organska poljoprivreda je jedna od rijetkih šansi ovog područja. Zaboravljenog, ali ekološki očuvanog područja i vjerujem da će nam vaše iskustvo u tom razvoju značajno pomoći“, zaključio je Marić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.